Assasin’s Creed tutkunlarının bu sene Xbox 360 ve Playstation 3′te oynayabilecekleri yeni Assassin’s Creed Rogue karanlık ve kanlı bir oyun olması ile dikkatleri üzerine topluyor. Bu noktada oyun için gelen ilk yorumlara göre oyun Assassin’s Creed serisinin en garip oyunu olarak nitelendiriliyor.

Assassin’s Creed Rogue’da oynadığınız karakterin adı Shay. Oyundaki amacınız ise ünlü yedi yıl savaşlarına katılmak. Oyundaki genel amacınız ise yeniden kardeşliğe dönmek oluyor. Oyunu oynadıkça karanlıktan aydınlığa çıkıldığı hissediliyor. Oyunun ortaya çıkan demosunda bazı yenilikler göze çarpıyor. Bunlardan en belirgini ise geminin arkasından yağ dökerek sizi takip eden gemileri yakabilmek oluyor. Öte yandan oyun Kanada’da geçtiği için denizde giderken buz kütlelerine de çok dikkat etmek gerekiyor.

Assassin’s Creed Rogue soğuk denizlerde geçen bir oyun olduğu için gerek gemide gerekse suya atladığınızda ortam sıcaklığının oyuna ne kadar etki ettiğini daha iyi anlayabiliyorsunuz. Bir örnek vermek gerekirse buz gibi suya atladığınız anda ekranın kenarlarında donma efektlerini görebiliyorsunuz. Buna ek olarak karakterinizin nefes alış verişi de oldukça yavaşlıyor.

Oyunun denizdeki farklılığı karaya çıkıncada devam ediyor. Oynadığınız karakter Shay oldukça etkili silahlar kullanıyor. Bu silahlar arasında; el bombaları oldukça dikkat çekiyor. Bu bombaları istediğiniz gibi yapabiliyorsunuz.

Son olarak oyunun çoklu oyuncu için pek ümit vermediğini söyleyebiliriz. Buna ek olarak Geminizi geliştirdikçe buzlu sularda daha rahat hareket imkanı yakalayabileceğinizi de söylemekte yarar var.