EA Sports tarafından geliştirilen ve tüm zamanların en başarılı spor oyunları arasında yer alan FIFA serisi, son yıllarda kendisini sürekli geliştirirek bir zamanlar gerisinde kaldığı PES serisinin önüne geçmeyi başardı. Son yıllarda kendisini yenilemekte sıkıntı yaşayan PES serisinin aksine kullanıcılarına her yıl birçok yenilik sunmayı başaran FIFA, bu yıl piyasaya sürülecek olan yeni üyesi FIFA 15‘te oyunseverlere sunduğu futbol deneyimini daha da geliştirmeyi amaçlıyor.

Geçtiğimiz aylarda düzenlenen E3 2014 kapsamında hakkında ilk detaylar ortaya çıkan FIFA 15‘in yapım aşaması sürerken, oyunda sunulacak yenilikler de gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Merakla beklenen yeni FIFA oyunu hakkında açıklamalarda bulunan Electronic Arts yetkilisi Aaron McHardy, oyundaki futbolcuların eskisine göre çok daha zeki olacağını ve takım arkadaşlarının maç içerisindeki hareketlerini hatırlayacaklarını belirtti.

FIFA tarihinde ilk kez duygusal zeka oluşturduklarını belirten McHardy, bu özelliklik sayesinde sahadaki 22 oyuncunun da diğerleri hakkında bilgi depoladığını ve bu bilgilerin sonucunda tavır sergilediğini söyledi. Ayrıca FIFA 15‘teki maçları olabildiğince gerçekçi hale getirmek için uğraşan EA Sports, bu yıl sahalara ve çimlere de fazlasıyla önem veriyor. Çimlerin gerçek maçlarda olduğu gibi futbolcuların hareketlerinden etkileneceğini söyleyen McHardy, bu sayede çok daha gerçekçi bir deneyim sunulacağını belirtti.