“Lechal” kelimesi Hintçe’de “beni oraya götür” anlamına geliyor. Ve bu ayakkabılar sizi istediğiniz yere götürüyor. Lechal isimli bu akıllı ayakkabılar, giyen kişiye herhangi bir ekrana bakmadan gidecekleri yere yönlendiren titreşimler yayıyor.

Kullanıcı Lechal ayakkabılarını giyip, önce Google Maps veya benzer bir navigasyon uygulamasından gideceği yeri belirliyor. Bunu Lechal akıllı telefon uygulamasına girdikten sonra telefonu bırakıp yola çıkabilir. Lechal uygulaması Bluetooth ile ayakkabının arkasındaki bir modül ile iletişim kuruyor. Kullanıcı dönmesi gereken bir yere geldiğinde sağ veya sol ayakkabı titreşerek yol gösteriyor.



Görme engelliler için çeşitli araçlar bulunsa da, üretici firma bu yöntemin en pratik navgiasyon sistemi olduğuna inanıyor. Bu ayakkabılar sadece yön göstermiyor, aktivite takip cihazı gibi de çalışıyor. Kaç adım attığınızı ve kaç kalori yaktığınızı da hesaplıyor. Eğer Lechal ayakkabıları beğenmediyseniz aynı teknoloji, normal ayakkabıların için eklenen özel bir taban aparatı ile de kullanılabiliyor.