Google insansız araçlar konusunda uzun yıllardır araştırma yapmakta olup; bu iş için Nissan, Toyota gibi markalar başta olmak üzere birçok araç ile yaptığı denemelerini Ana binanın çatısına kurulan özel pistte gerçekleştirmiştir. Google tüm bu çalışmaların artık sona geldiğini yaptığı bir lansman ile dosta düşmana duyurdu.



Geçtiğimiz gün Google yeni nesil insansız araçlarını tüm dünyaya tanıttı. Bu araçlar üstlerinde bulunan radarlar ve kameralar sayesinde çevreyle etkileşim kurabiliyor ve siz onu görmeseniz bile o sizi çok önceden görerek o anki duruma göre hareket ediyor. Google'ın yeni nesil akılıı araçları kendisi için muhtemel tehlikeleri algılayabiliyor ve en tehlikesiz güzergahı oluşturup ona göre hareket ediyor.

Üzerinde bulunan radar, sensör ve kameralardan dolayı bir insandan daha hızlı tepki verebilen Google'ın insansız araçlarının güvenlik açısından oldukça iyi bir izlenim bıraktığını söyleyebiliriz. İnsansız araçların kaza yapma olasılıklarının bir insanın kullandığı araca göre çok daha düşük olduğunu belirten Google mühendislerinin yaptıkları yeni aracı Google Kampüste artık görebilmekteyiz.

Bu araçları özellikle yaşlılar için geliştiren Google; bu araçlar ile kör insanların bile güvenle yolculuk yapabilmelerini amaçlıyor. Artık kendi markası adı altında araçları ortaya çıkartan Google'ın bu araçlarını çok yakın bir tarihte satmaya planladığının da altını çizelim. Aşağıdaki videoda Google'ın akıllı arabalarının en son üyesini görebilirsiniz.