Çıktığı günden beri kapış kapış giden yeni iPhone serisi için Apple bir türlü ayrı ayrı rakam açıklaması yapmasa da resmi olmayan kaynaklardan alınan bilgiler bize hangi modelin daha çok sevildiğini gösteriyor.

Consumer Intelligence Research Partners hazırladığı bir rapor ile toplam yeni iPhone satışından ne kadarının iPhone 6 ne kadarının iPhone 6 Plus olduğunu ortaya çıkarttı.

Rapora göre en azından Amerika sınırları içinde 4.7 inçlik cihaz birinci sıradaymış. Her iki cihazın da satışa sunulduğu ilk 30 günlük süreçte iPhone 6 tüm iPhone satışlarının %68’ini ele geçirirken iPhone 6 Plus %24 ile %24 arasında bir yere sahip olmuş.Topmlada iki yeni model ise o ayın iPhone satışlarında %91’lik bir orana sahip. Geri kalan %9’luk kısım ise iPhone 5S ve iPhone 5C arasında bölünüyor.

Geçen sene ise bu ikili çıktıkları ilk ay toplam satışların %84’üne sahipti. Bu da gösteriyor ki insanlar iPhone 6 ve 6 Plus’a eski iPhone serilerinden daha çok ilgi gösteriyorlar.

Son olarak araştırmada satılan cihazların depolama kapasitesi hesaplandığında ortalama 48GB’lık bir sonuç çıkıyor. 32GB’lık modeli es geçen Apple 16,64 ve 128 seçenekleri ile bu alanda da değişim yaşatmış.

teknokulis