Apple CEO’su Tim Cook’un da katıldığı tanıtım programında yeni tanıtılan iPhone 6 ve iPhone 6 Plus bugüne kadar Apple'ın ürettiği en ince iPhone olduğu açıklandı. Tahmin edildiği gibi iPhone 6’nın ekranı 4.7 inç, iPhone 6 Plus ise 5.5 inç’lik ekran büyüklüğüne sahip.

 

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’un bataryası iPhone 5S’e göre 2-4 saat daha uzun ömürlü. Yeni iPhonelarda A8 işlemcisi olacak. Yani 5S’e göre yüzde 50 daha fazla hızlı bir performansa sahip olacak. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ta Wi-Fi internet hizmeti çok daha hızlı olacak. Yeni iPhoneların kameralarındaki 8 megapiksel oranında değişiklik yok, ancak görüntü sabitleme ve gelişmiş lens özellikleri bulunuyor.

Yeni iPhone'lar için 12 Eylül’de ön siparişler alınacak. Satışlar ise 19 Eylül’de başlayacak.

ABD’de iPhone 6 (16 GB) 199, iPhone 6 Plus (16 GB) 299 dolardan satışa sunulacak. Apple ilk defa ürettiği 128 GB’lik iPhone 6 Plus’ı ise 499 dolardan satışa sunacak. Yeni ürünler; altın sarısı, gümüş ve uzay grisi renklerinde olacak. Yeni iPhone’larda güvenlik bilgilerine de önem verildi. Telefonun içindeki kredi kart bilgileri kaydedilmeyecek. Telefonun çalınması veya kaybolması halinde, kredi kartları güvenliği konusunda endişeye duymaya gerek yok.


ŞİRKET YENİ ÜRÜNÜ APPLE WATCH’I TANITTI
Cupertino Flint Merkez'indeki programda Apple Watch da tanıtıldı.Saatin yan tarafındaki dijital kol tarafından kontrol edilebiliyor. S1 işlemcinin kullanıldığı Apple Watch, kalp hareketlerini bile tespit edebiliyor. Apple Watch, 2015'in ilk çeyreğinde 349 dolardan satışa sunulacak.

Ünlülerde salonda
Apple'ın lansmanında ünlü isimler de yer alıyor. Medya devi Rupert Murdoch iPhone 6 lansmanına katılan ünlü isimlerden biri.



Murdoch'ın akıllı saat iWatch için hazırlanan gazeteyi tanıtacağı konuşuluyor. Öte yandan ünlü U2 grubunun yeni albümünü iPhone 6 etkinliğinde tanıtması bekleniyor.

 

‘iWatch’ beklentisi
Apple’dan sızan bilgiler, akıllı saat modelinin de bugün tanıtılacak cihazlar arasında yer alacağını gösteriyor. ‘iWatch’ adında olması beklenen bu modelde spor ve günlük aktivite üzerine özellikler ön planda olacak.



Nabız ölçer ve adım sayar gibi özelliklerle kullanıcılar günlük aktivitelerini ve spor performanslarını ölçebilecek. Buradaki verilerse iPhone’lardaki uygulamalara gönderilecek ve kullanıcıların takip edebilmesi sağlanacak.

Borsada hareketlilik!

Öte yandan Iphone 6'nın lansmanına başlamasıyla  Apple'ın ABD borsasında işlem gören hisse senetlerinde büyük bir hareketlilik yaşanıyor



I WATCH DEĞİL APPLE WATCH

Telefon tanıtımından sonra sahneye çıkan Tim Cook, Apple'ın yeni ürünü Apple Watch'ı tanıttı.



Tim Cook, Apple Watch için "Şu ana kadar ürettiğimiz en kişisel ürün" dedi.



Apple Watch'ta bulunan sensörlerle nabzınızı takip edecek.



Bu özellik sayesinde günlük aktiviteleriniz takip edilebilecek.



Bu özellik sayesinde kalp atışlarınızı istediğiniz kişiyle paylaşabileceksiniz.