Bulut depolama ve veri yedekleme sistemleri kesinlikle çok faydalı ve firmaların büyük ilgisini çekiyor. Ama son zamanlarda üstüste gelen bulut depolama ve güvenlik krizlerinden beri alternatif çözümler ön plana çıkmaya başladı. Geçenlerde WD’nin portatif kişisel bulut ürününü görmüştük, şimdi de benzer bir çözümle WEDG geliyor.

“WEDG”, evinizde veya ofisinizde kolayca kurabileceğiniz ve size dünyanın her yerinden dosyalarınıza güvenle erişme fırsatı veren özel bir kişisel bulut depolama ürünü. WEDG sayesinde dosyalarının hangi firmanın hangi server’ında veya güvende olup olmadığı gibi sorularla endişe etmeyeceksiniz çünkü her şey elinizin altında ve kontrolünüzde olacak.

Bu NAS depolama benzeri sistemde en önemli şey güvenlik ve geniş yetenek yelpazesi. WEDG içinde 512-bit disk kriptolama bulunduruyor ve ilk girişte aktive oluyor. Online bulut servisleri olan Dropbox veya Box gibi dosyapaylaşabiliyor, şifreli veya tarih sınırlı paylaşımlar yapabiliyorsunuz. Kendi içinde güvenli e-posta ve takvim sistemi bulunuyor, ayrıca tüm popüler e-posta programları ile uyumlu. WEDG ister evinizdeki cihazlara, isterseniz de dışarıda herhangi bir cihaza bağlanıp film, müzik veya fotoğraf gibi her türlü medya oynatabiliyor. Ayrıca web sitenizi de barındırabiliyor, Bitcoin desteğinden faydalanabiliyorsunuz. Daha ne olsun?

Bu çok yetenekli kişisel bulut cihazı WEDG, şu anda seri üretime destek olması için açılan IndieGoGo bağış kampanyası ile çok uygun fiyatlara alınabilir. İki farklı performansta modelden, ARM işlemcili ve 1 TB harddiskli modeli 149 Sterlin’e veya Intel işlemcili ve 1 TB kapasiteli PRO modeli 249 Sterlin’e önsipariş edebilirsiniz.