Beş gazetenin arşivinden 460 bin sayfa taramış ve Beraber Yürüdük Biz Bu Yıllarda’yı yazmıştım. 11 yıllık Akp iktidarının şeceresiydi. Hem 2013’ün hem 2014’ün en çok satan kitabı oldu.

*

Ve şimdi, Beraber Yürüdük Biz Bu Yıllarda, değerli ağabeyim Müjdat Gezen tarafından ete kemiğe büründürüldü, tiyatro haline getirildi.
Gala, yarın.

*

Birinci sınıf iki hergele, Saygın Delibaş ve Fethi Kantarcı tarafından oyunlaştırıldı. Yönetmen, Barış Taşkın. Dekor ve kostümler, Leyla Gezen. Müzikler, Seçil Akın. Süpervizör, Müjdat Gezen.

*

Çok kalabalık bir kadroyla sahneleniyor, 34 sanatçı rol alıyor, Müjdat Gezen’in yanısıra İlhan Daner gibi duayenler var. Nasıl yani diye sormayın, ben de varım!

*

122 karakter var. 122 farklı kostüm var. 248 parça aksesuar, 6 canlı manken, 14 cansız manken var, karanlık adamlar var. 22 çarpıcı fotoğraf, 3 film klibi, sırf bu oyun için bestelenen rap şarkı var, özel tiyatrolar ortalamasının çok üstünde bütçe harcandı, ışık ve duman efektleri var.

*

3 Kasım 2002’de başlıyor, bugüne kadar, kronolojik skeçler halinde anlatılıyor. Gezi Parkı’ndan Soma’ya, Ergenekon’dan Balyoz’a, yalaka gazetecilerden ayakkabı kutusuna, açılım’dan şehitlere, AB macerasından Kıbrıs’a, bademlerden liboşlara kadar... Komedi var, dram var, trajedi var, siyah-beyaz hatıralar, rengarenk kahkahalar, 36 kısım tekmili birden... Çok emek harcandı, sahne geçişleri çok süratli, akışkan, hakikaten başdöndürücü, şaşırtıcı bi tempo var.

*

(İsim Şehir Hayvan isimli kitabım, Gencay Gürün’ün Tiyatro İstanbul’u tarafından kabare haline getirilmişti. Yönetmenliğini rahmetli Metin Serezli yapmış, kimisi devlet tiyatrolarından, kimisi özel tiyatrolardan, ödüllü sanatçılar rol almıştı. Dekorları Barış Dinçel, köstümleri Sinan Demir, müzikleri Serdar Aslan, Zafer Aslan ve Alev Azyok, koreografiyi Gizem Erdem hazırlamıştı. Oyunlaştıran, yine, benim canım hergelelerim Saygın ve Fethi’ydi. Genel sanat yönetmenliğini Gencay Gürün üstlenmişti. 24 şehir, 29 ilçede, 300’den fazla defa sahnelendi, ayıptır söylemesi, 150 binden fazla seyirci tarafından izlendi.)

*

(Beraber Yürüdük Biz Bu Yıllarda’nın bu rekoru kırmasını bekliyoruz.)

*

Perde, yarın saat 20.30’da, Müjdat Gezen Tiyatrosu’nda açılıyor. Sadece orada sahnelenmeyecek, ver elini Anadolu, Ankara’dan İzmir’e, Adana’dan Eskişehir’e Bursa’dan Edirne’ye dolaşacak, İstanbul’da da Caddebostan, Beşiktaş, Maltepe, Şişli, Bakırköy turlayacak, 10 Kasım gecesi mesela, Büyükçekmece’de olacak.

*

E sonra vay efendim bilet bulamadım da, neymiş efendim gişeye gidene kadar yer kalmamış da, acaba n’aapsakmış filan, ağlamayalım, 0216.449 59 52.