Milattan önce 2 bin 500’lerde inşa edilen piramitlerde, zannedildiği gibi köleler çalışmazdı. Mısır’ın dünyaca ünlü arkeoloğu Zahi Hawass’ın ortaya çıkardığı belgelere göre, 10 bin işçi çalışırdı, öğle yemeği için çevre çiftliklerden her gün 21 inek, 23 koyun getirilirdi, çiftçiler de gönderdikleri hayvan başına vergiden muaf tutulurdu. Yani... İşçinin yemeği, bizzat Firavun’un kesesinden ödeniyordu.

*

E, 4 bin 500 sene sonra, bizim Ermenek’e bakıyoruz...
İşveren denilen herif, öğle yemeği vermiyor, evinizden getirin diyordu. İn-çık vakit kaybı olduğu için, öğle tatiline müsade etmiyor, yerin dibinde yiyin diyordu. Neticede, öğle tatilinde, öğle yemeğinde, 355 metre derinde boğuldular.

*

Daha geçen ay, asrın liderinin cankuşu olan müteahhidin gökdeleninde, asansör çakıldı, 10 işçi sizlere ömür... Tee 1931 senesinde yapılan, 102 katlı, 381 metre yüksekliğindeki, 74 asansörlü Empire State’te kaç işçi öldü
biliyor musunuz? Beş.

*

Bina üç katı büyüklüğünde.
Çalışan işçi sayısı üç katı.
Tee 83 sene evvelki imkanlar.
Can kaybı yarı yarıya az.

*

Gökdelenden vazgeçtim, üçüncü köprüyü çevre yoluna bağlayacak olan kıçıkırık viyadük inşaatında iskele çöktü, üç işçi rahmetli oldu... Buna mukabil, 127 sene evvel, 1887 senesinde, üç bin işçi tarafından inşa edilen, 300 metre yüksekliğindeki Eyfel Kulesi’nde kaç işçi hayatını kaybetti? Sıfır!

*

Her yedi senede bir boyanır, 300 metre yüksekliğindeki Eyfel Kulesi... Her defasında 60 ton boya, bin 500 fırça, 5 bin zımpara kağıdı, bin 500 işçi tulumu tüketilir. 127 senedir boyanıyor. 127 senedir kaç işçi hayatını kaybetti? Sıfır!

*

Kıbrıs’ta 568 şehit verdik.
Çalışma bakanımızın bakanlığı döneminde, 5 binden fazla işçiyi toprağa verdik.

*

Kore’de 721 canımız gitti.
Sırf enerji bakanımızın bakanlığı döneminde, 758 madencinin ocağı söndü.

*

İstiklal savaşında, İnönü, Sakarya, büyük taarruz, 10 bin 500 kaybımız var.
AKP döneminde, ihmaller ve ihmalleri körükleyen taşeron yasalar yüzünden, şimdilik,
15 bin işçi pisi pisine hayatını kaybetti.

*

Firavunlar bile... Bunların yanında “devrimci sendikacı” gibi kalıyor yani!