Danimarkalı ambulans firması Ambulix geçtiğimiz yaz Hanne Astrup Tornvig adındaki bir hastayı Antalya'dan, Danimarka'nın Herning şehrine taşıyarak Guiness Rekorlar Kitabına girmeyi başardı.

Ambulans yaptığı 3819 kilometre yolculukla dünyanın en uzun ambulans yolculuğunu yapan firma olarak tarihe geçti.

Ambulix adlı ambulans şirketinin müdürü olan Henrik Hachel Danimarka'nın BT gazetesine yaptığı açıklamada 3819 kilometrelik yolculukla Guiness Rekorlar Kitabı'na geçmelerinden dolayı gurur duyduklarını ifade ederek,"Hastayı getirmek bize ekstra şeyler kattı. Gönüllü olarak hastaya yardım teklif ettik. Bunu hem ona yardım etmek için, hem de bunu macera, heyecan ve de rekor için yaptık. Anlayacağınız bu rekordan ötürü gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Hachel, Hanne Astrup Tornvig adlı hastanın geçtiğimiz yıl ağustos ayında Antalya'daki bir hastanede akcigerlerindeki hastalıktan dolayı haftalarca yattığını ve Danimarka'ya geri gelmenin tek yolunun ambulans olduğunu, Ambulix firmasının bu konuda kendisini tamamen gönüllü olarak getirmeyi teklif ettiğini söyledi. Hachel 49 saatlik yolculukta kendisiyle birlikte Tornvig'e eşlik eden biri anestezi uzmanı, biri hemşire ve biri doktor dört gönüllü ile nakliyeyi gerçekleştirdiklerini açıkladı. Yetkili, hastayı getiren ambulans ekibine 'Fantastik dörtlü' ismini verdiklerini de söyledi.

Firma, 2004 yılında Portekiz'in başkenti Lizbon'dan Kopenhag'a bir başka hastayı 3269 kilometre taşıyarak Guiness Rekorlar Kitabına girmeyi başarmıştı. Aynı ambulans firması Türkiye'den taşıdıkları bu hasta kendi rekorunu 550 kilometre daha geliştirmiş oldu.

Henrik Hachel, son olarak Türkiye'ye girerken sınırda Türk yetkililerin ambulanslarını, Filistin'e gidecek yardım konvoyuna bağışlamak üzere getirdiklerini zannetmeleri nedeniyle, uzun süre sınırdaki yetkililere durumu anlatmaya çalışmak durumunda kaldıklarını belirtti.

ABD Büyükelçisini gönderiyor

ABD Büyükelçisini gönderiyor