Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), önümüzdeki hafta Dünya'nın yakınından dört farklı asteroitin geçeceğini duyurdu. Dünyayı teğet geçeceği hesaplanan asteroidlerden her birinin sekiz katlı bina büyüklüğünde olacağı ve hesaplamalara aksi bir eğilim göstermesi durumunda büyük felaketlere neden olabileceği kaydediliyor.



İLKİ 19 HAZİRAN'DA

Dört asteroitten ilkinin 19 Haziran Cuma günü Dünya'nın yakınından geçmesi bekleniyor. 2007'den bu yana uzmanlar tarafından incelemeye alınan bu asteroidin çapı 110 metre. Bilim insanları, herhangi bir aksilik olması ve bu büyüklükteki bir asteroidin okyanusa isabet etmesi halinde tsunamiye ya da depreme neden olabileceğini ifade ediyor.

Uzayın 'yalnız galaksisi'

Uzayın 'yalnız galaksisi'

BİR ŞEHRİ TAMAMEN YOK EDEBİLECEK KAPASİTEYE SAHİP

Bu dev asteroidin atlatılmasının ardından sırasıyla cumartesi, çarşamba ve perşembe günleri dünyanın yakınından geçmesi beklenen göktaşlarının çapı ise sadece 33 ila 46 metre arasında değişiyor. Bu büyüklükteki bir göktaşının ise felakete yol açmasa dahi bir şehri tümden yok edebilecek kapasiteye sahip olduğu belirtiliyor. En son bu boyutta bir asteroit 1908'de Sibirya'da 2 bin kilometrekarelik bir alanı etkilemişti.

Yeryüzünde cehennem yaşanacak

Yeryüzünde cehennem yaşanacak