Avustralya, bu harika canlıları 5 yıl içinde katletmeyi planlıyor...

Yanlış duymadınız, tam 2 milyon kedi! Beş yılda 2 milyon, 1 günde 1100 kediyi öldürmeyi planlıyorlar. Eğer önlem alınmazsa Avustralya Devleti Dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir katliama imza atacak.

Avustralya Çevre Bakanı Greg Hunt, "soyu tükenmekte olan türleri korumak" için 2 milyon kediyi öldüreceklerini duyurdu. Hunt, 27 memeli türünün ve keseli karıncayiyen, çeşitli baykuşlar ve 120 başka türün kediler sebebiyle tehdit altında olduğunu söylüyor.

BİR KISMI 15 KG AĞIRLIĞINDA 30 MİLYON SOKAK KEDİSİ

Kedilerin adaya 17. ve 19. yüzyılda gelenler tarafından getirildiği ve artık 30 milyon yabani kedi olduğu bildirilirken, bunların bir kısmının ev kedilerinin 3 katı kadar büyüdükleri ve 15 kiloya ulaştıkları söyleniyor.

'KEDİLERİ AVLAYAN TÜRLER KULLANILMALI'

Deakin Üniversitesi'nden Euan Ritchie ise kedileri toplayıp öldürmenin verimsiz ve zararlı olacağını, kedileri avlayan yerli türlerin kullanılması gerektiğini belirtiyor.

'KEDİ SOYKIRIMI'

Efsane Fransız aktris ve aktivist Brigitte Bardot (81), kedilere karşı bir ‘soykırım’ planlandığını söyleyerek, bu paranın öldürülmeleri yerine  hayvanların kısırlaştırılması için kullanılmasını istedi.

ESAS SORU: BİNLERCE NESLİ KURUTAN İNSAN TÜRÜ NE OLACAK?

"Soyu tükenmekte olan canlılar" gerekçesiyle tam 2 milyon kedinin öldürülmesinin planlanması, akıllara "O zaman binlerce türün neslini kurutan insanları ne yapalım?" sorusunu getirdi. Öldürmek, böyle bir problemin çözümü olabilir mi tartışılır...

KAMPANYA BAŞLATILDI

Karar, başta Avustralya'daki hayvan hakları aktivistleri olmak üzere tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Türkiye'de de change.org üzerinden online imza kampanyası yürütülüyor. Kampanyanın sayfasına BURAYI tıklayarak ulaşabilirsiniz.

'Belediye başkanı hayvanları da temsil etmeli'

'Belediye başkanı hayvanları da temsil etmeli'



Uyutulmaktan 'sarılarak' kurtuldular

Uyutulmaktan 'sarılarak' kurtuldular