Eski Başbakan Silvio Berlusconi davalarından bu yana belki de en çok yankı uyandıran hükmünü kuran yargı, ünlü aktris Ornella Muti’yi 2010’da Putin’in düzenlediği bir hayır gecesine katıldığı için sekiz ay hapis cezasına çarptırdı. 2010’da yaşanan ve mahkemeye intikal eden olayda; Ornella Muti’nin, Pordenone Kasaba Tiyatrosu’nda sahnelenen “L’Ebreo” temsilinde rol alması gerekiyordu. Ancak sanatçı doktordan “larenjit” raporu alarak sahneye çıkamayacağını tiyatro yönetimine bildirdi.

FOTOĞRAFLARDAN ORTAYA ÇIKTI

Aradan birkaç gün geçince Ornella’nın hasta olduğunu beyan ettiği sırada Rusya’nın St.Petersburg şehrinde dönemin Başbakanı Vladimir Putin’in düzenlediği hayır gecesinde boy gösterdiği fotoğraflardan saptandı. Bunun üzerine İtalya’daki tiyatro Ornella’nın sahtekârlık yaptığına kanaat getirerek mahkemeye başvurdu.

HAPİS CEZASI PARA CEZASINA ÇEVRİLDİ

Davayı önceki gün karara bağlayan mahkeme, Ornella Muti’nin sahtekârlık yaparak tiyatroyu zarara soktuğu yönünde karar verirken, sanatçıyı sekiz ay hapis ve 600 euro para cezasına çarptırdı. Mahkeme kararında son anda bir değişiklik yaparak sekiz aylık hapis cezasını 30 bin euro para cezasına çevirdi.