ABD’li çiftçi Jeremiah Heaton, kızı Emily’nin prenses olabilmesi için Mısır ve Sudan arasında bulunan ve kimseye ait olmayan bir bölgede ‘Kuzey Sudan’ adında bir krallık kurduğunu açıkladı. Heaton, bir restoranda ailesiyle tasarladığı bayrağını bölgeye dikti.
Daily Mail’de yer alan habere göre, yedi yaşındaki kızına daha önce prenses olacağı yönünde söz veren 37 yaşındaki ‘kral’ Heaton, Bir Tawil adlı topraklara geçen yıl 16 Temmuz’da gitti.



HERHANGİ BİR YERE AİT OLMAYAN TEK TOPRAK

Heaton, 2 bin kilometrelik krallığı kurma sürecini şöyle anlattı: “Herhangi bir ülke, kabile ya da hükümete ait olmayan toprak aramaya başladım ve Bir Tawil’i keşfettim. Burası sahiplenilmeyen tek topraktı. Son 100 yılın haritalarının da doğruladığı şekilde toprak Sudan veya Mısır’a ait değildi, dolayısıyla kendi ülkenizi kurmak için çok uygun bir yerdi.”



"İNSANLARA YARIDM ETMEK İÇİN PRENSES OLMAK İSTEDİM"

‘Prenses’ Emily ise babasının kararından çok memnun. “Kraliyet ailesinden olmak muhteşem” diyen Emily, neden prenses olmak istediği sorulduğunda, “Çünkü insanlara yardım etmek istiyordum” yanıtını verdi.


Birleşmiş Milletler’e gözlemci statüsü için resmi başvuruda bulunan Heaton, Danimarka’da da bir büyükelçilik kurduğunu açıkladı.

Kanserli oğlu için Örümcek Adam oldu

Kanserli oğlu için Örümcek Adam oldu