sozcu.com.tr/DIŞ HABERLER

Kuzey Kore, bir ilki gerçekleştirecek. Slovenyalı metal grubu Laibach, 19 ve 20 Ağustos'ta başkent Pyongyang'ta yaklaşık 2 bin kişiye iki konser verecek. Ancak bu konseri diğerlerinden farklı kılan şey, dünyanın geri kalanından izole yayaşan Kuzey Kore'ye konser vermek üzere ilk kez yabancı bir müzik grubunun geliyor olması.



KUZEY KORE HALK ŞARKILARINA DA YER VERECEKLER

Grubun Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Morten Traavik, 2 binden fazla kişinin izlemesi beklenen konserlerde albümlerindeki parçaların yanı sıra Kuzey Kore halk şarkılarına yer vereceklerini söyledi.



HEM KUZEY KORE HEM DE LAIBACH YANLIŞ ANLAŞILIYOR

Traavik, Batı'nın Kuzey Kore'yi "dış dünyaya en kapalı ülke" olarak gördüğüne işaret etti ve ekledi: "Aslında Kuzey Kore, Batı tarafından empoze edilmeye çalışılandan çok daha dış dünyaya açık bir ülke. Bizim grubumuz hakkında da asılsız iddialar yapılıyor. Hem Kuzey Kore hem de Laibach yanlış anlaşılıyor."



GRUP, FAŞİZME DESTEK VERMEKLE SUÇLANIYOR

Konserleri sırasında askeri üniformayla sahneye çıkan grup üyeleri, bazı çevreler tarafından faşizme destek vermekle suçlanıyor. Aslında grup, bu sahne şovunu bir ironi olarak kullanıyor ve faşizme meydan okuyor. Laibach, 1980'de Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti'ne bağlı olan Slovenya'nın Trbovlje kentinde Dejan Knez, Srecko Bajda, Andrej Lupinc, Tomaz Hostnik ve Bine Zerko tarafından kuruldu. Adını Slovenya'nın başkenti Ljubljana'nın Almancadaki karşılığından alan grup, konserleri sırasında kendi yaptıkları elektronik müzik aletlerini kullanarak dikkati çekti. Grubun solisti Hostnik'in, 1982'de intihar etmesinin ardından Ivan (Jani) Novak ve Milan Fras, Laibach'a katıldı.



Grup, Queen, Europe ve the Beatles gibi efsanevi grupların parçalarının yanı sıra Johann Sebastian Bach ve Richard Wagner gibi klasikmüziğin önemli isimlerinin eserlerine de farklı yorumlar getiriyor. Laibach, "Spectre" adlı son albümünü geçen yıl çıkardı.

Koreli Dünya Bankası Başkanı'nın fotoğrafı sahte çıktı

Koreli Dünya Bankası Başkanı'nın fotoğrafı sahte çıktı