İzlandalı bir adam, McDonald's zincirinin 2009 yılında ülkedeki son restoranını kapatmasından önce aldığı burger ve patates kızartmasının günümüze kadar hala küflenmediğini görünce hayretler içinde kaldı.

CNN'de yer alan habere göre, 28 yaşındaki Hjortur Smarson, cheeseburger ve patates kızartmasını almak için hızlı yiyecek zincirinin ülkedeki son gününü bekledi. Daha sonra satın aldığı yemeğini İzlanda Ulusal Müzesi'ne bağışladı ve yemek burada 3 yıl boyunca sergilendikten sonra kendisine iade edildi.

Smarason İzlanda basınına şöyle konuştu: "Bunun tarihi bir olay olduğunu düşündüm ve 2009 Ekim ayında son burgeri satın almaya karar verdim, daha sonra da müzeye bağışladım. Ta ki birisi müzenin yemeklerin sergilenmesi için uygun bir yer olmadığı yolunda şikayette bulunmasına dek orada sergilendi. Daha sonra imha etmek için benden izin istediler. Ama ben bunu tarihi bir eser olarak görüyorum artık. Hiç bozulma ibaresi göstermemilş olması da inanılmaz, ama iade edilen patates kızartmalarım azalmış çünkü müzenin ziyaretçileri yemişler." Burger ilk üç yılı plastik bir poşet içinde saklandı ve bu süre zarfında hiçbir değişikliğe uğramadı. Smarason, burgerini 2012 yılında müzeden geri aldıktan sonra başkent Reykjavik'de kendisine ait olan otelin barında sergilemeye başladı.

Smarason, "Artık burada McDonald's yok, ama bizim McDonald's burgerimiz var ve muhtemelen bu dünyanın en eski burgeri, o yüzden fazlaca şikayet etmeme gerek yok" dedi.

İzlanda, dünyada McDonald's olmayanı sadece birkaç ülkeden biri.

Daha önce ülkede üç branşı bulunan McDonald's, 2009 ekonomik krizinden sonra artık ekonomik olmadığı için kapatmak zorunda kalmıştı.