Foto: Reuters

Geçtiğimiz yıl ABD'de yayınlanan aylık müzik dergisi Rolling Stone'un kapağında da yer almış olan, halka yakınlığı ve geniş kitlelerce çok sevilmesi nedeniyle "rock yıldızı Papa" yakıştırması yapılan Papa Francesco, albüm çıkarıyor.




Vatikan'dan yapılan açıklamaya göre, "Wake Up!" (Uyan) isimli CD'de Papa'nın önemli konuşmalarından bazıları ve kilise müziği eserlerinin yanı sıra rock ve pop tarzında parçalar da yer alıyor.



GENÇLERE 'UYANIN' ÇAĞRISI

Kasım ayında piyasaya çıkacak olan CD'nin iTunes üzerinden ön satışları başladı. Albüme adını veren "Wake Up! Go! Go! Forward!" isimli parça ise şimdiden dinlenebiliyor. Bu parçada, Papa'nın Güney Kore ziyareti sırasında gençlere seslendiği bir konuşmasından birkaç cümleye, rock müziği tınıları eşlik ediyor.

Foto: Reuters


İngilizce olarak "Uyanın! Uyanın!" diyen Papa gençleri baskılara, günah ve baştan çıkarmalara direnmeye çağırırken arka planda elektrogitar ve bateri sesleri duyuluyor.

Foto: Reuters


PAPA SEÇİLDİĞİNE YAPTIĞI KONUŞMA DA VAR

Believe Digital müzik şirketinin yayınladığı CD'de, Papa'nın İngilizce, İtalyanca, İspanyolca ve Portekizce yaptığı konuşmalarının yanı sıra, 13 Mart 2013'te Papa seçildiğinde yaptığı konuşma ve Haziran 2014'te İsrail ve Filistin liderleriyle birlikte Vatikan'da yaptığı barış duası da bulunuyor.

Foto: Reuters


Albümün yapımcısı ve sanat yönetmeni Don Giulio Neroni, Rolling Stone dergisine verdiği mülakatta, Papa Francesco'nun "diyaloğa açıklık ve konukseverlik" özelliklerini yansıtmak istediğini belirtti ve "Bu yüzden Papa Francesco'nun sesi müzikle diyaloğa giriyor ve çağdaş müzik de (rock, pop, Latin gibi) Hristiyan geleneğindeki kutsal ilahilerle diyaloğa giriyor" dedi.

BBC

ABD'de Papa kostümlü köpek trendi

ABD'de Papa kostümlü köpek trendi