Fotoğraflar: Medya Foto Arşivi


Fransa'daki bar ve restoranlarda 2008'den bu yana sigara içme yasağı uygulanırken,  Belediye yetkilileri kentte sokaklara tahminen 350 ton izmarit atıldığını belirtiyor. Bazı gözlemciler kapalı mekanlardaki sigara yasağı nedeniyle tiryakilerin sokaklara daha çok izmarit attığını söylüyor.

"BİTKİ VE HAYVAN YAŞAMINA ZARARLI"

Sigara izmaritlerinin doğaya karışması yıllar sürüyor ve bu süreçte ağır metaller ve çevreyi kirleten kimyasallar doğaya yayılıyor. Belediyeden yapılan açıklamada "Bu zehirli maddeler çevredeki bitki ve hayvan yaşamına zararlı. Ayrıca kanalizasyon yoluyla suyu da kirletiyor" denildi.



Paris Belediyesi sokaklara izmarit atılmasını önlemek için son yıllarda çeşitli kampanyalar düzenlerken, sokağa izmarit atılmasına verilen ceza 35 Euro'dan 68 Euro'ya çıkarttı. Sokaklara izmarit atılmasıyla mücadele için kentin ayrıca kentin farklı noktalarına 15 bin kül tablası konulması planlanıyor.

Fransa'da nüfusun yüzde 28'i sigara tiryakisi. Bu, AB ortalamasının üzerinde bir oran. Fransa Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre ülkede her yıl 73 bin kişi sigara bağlantılı hastalıklar nedeniyle ölüyor.

BBC

Papa'yı görmek için 21 bin kilometre yol giden aile

Papa'yı görmek için 21 bin kilometre yol giden aile



Kedi yavrularını çöpe atan kadına hapis cezası

Kedi yavrularını çöpe atan kadına hapis cezası