Phillip Adası Penguen Vakfı, elinden örgü işi gelenlerden geçtiğimiz yılın Mart ayında bir şey istedi. Bölgede daha önce yaşanan petrol sızıntısı penguenleri zor durumda bırakmıştı. 2001 yılında Phillip Adası civarında yaşanan sızıntıda 438 penguen petrole bulanmış, kazaklar sayesinde yüzde 96’sı kurtarılmıştı. Olası bir başka petrol sızıntısında vücutlarına petrolün yapışmasını önlemek amacıyla küçük penguenler için örülecek yün kazak talebinde bulunuldu. Bütün dünyadan yanıt gecikmedi.



'SİZİN ELİNİZDEN ÖRGÜ İŞİ GELİR'

Yaşlılar için bakım sunulan özel bir köyde kendi evinde yaşayan Alfred Date “İki hemşire geldi ve bana ‘Sizin elinizden örgü geldiğini biliyoruz.’ dedi.” Büyük büyük babasının üvey kız kardeşi Alfred’in eline tığ ve yün sokuşturalı 80 yıl olmuş. İstek üzerine ilk kez yeğeni için 1931 yılında kazak ören Alfred o günden sonra durmamış, örmeye devam etmiş.



Penguenlerin büyükbabası dedikleri Alfred, “Hata yapmamaya çalışıyorum ve hata yaparsam kendimi affetmiyorum. Ama sanırım yaşamın normal süresinin ötesine geçmiş birinin kusuruna bakılmaz” diyor.