Müzayede salonunda son tokmağın vurulmasından önce 11 dakika boyunca, bazı alıcıların telefonla açık artırmaya katılması ile heyecanlı anlar yaşandı. Tablonun 140 milyon dolara satılacağı tahmin edilmişti.

AÇIK ARTIRMADA DÜNYA REKORU

Picasso, yağlıboya kübist çıplak kadınlar tablosunu, 1954-55 yıllarında 15 eserden oluşan ve A'dan O'ya dek harflerle sıralanan bir dizi halinde resmetmişti. Satılan tablo, serinin O versiyonu. Daha önce bir açık artırmada dünya rekorunu kıran tablo İngiliz ressam Francis Bacon'ın "Lucian Freud'un Üç Etüdü" adlı eseriydi ve 2013'te yine Christie's müzayede salonunda 142,4 milyon dolara satılmıştı.

EN PAHALLI HEYKEL

Dün geceki açık artırmada Alberto Giacometti'nin "İşaret Eden Adam"ı da 141,3 milyon dolara satılarak "en pahalı heykel" sıfatını kazandı. Her iki eserin alıcıları kimliklerinin açıklanmasını istemedi. Sanat uzmanları eserlerin bu denli yüksek fiyatlara satılmasının arkasında yatırım amacının yattığı görüşünde.

Manhattan'daki sanat tüccarlarından Richard Feigen, "Faiz oranları büyük düşüş kaydetmedikçe, ki yakın gelecekte bunu beklemiyorum, bu tür yüksek fiyatlara satışların sona ereceğini sanmam." dedi.

Van Gogh tablosu 66 milyon dolar

Van Gogh tablosu 66 milyon dolar