1988 yılında James Brooks ve Matt Groenning ile The Simpsons’ı yaratan Sam Simon, geçtiğimiz gün kolon kanserine yenik düştü. Temsilcisi Andy Patman, iki yıldır kolon kanserine karşı yaşam savaşı veren Simon’un 59 yaşında hayata veda ettiğini açıklarken, ünlü çizgi filmin yapımcısı Al Jean kişisel Twitter hesabında “Büyük bir insandı. Her şeyimi ona borçluyum” yazdı. 100 milyon dolar serveti olan Simon, özellikle çocuk ve hayvanlar için kurulan yardım derneklerine yaptığı yüklü miktarlardaki bağışlarla gündeme geliyordu.

Yakın çevresini olduğu kadar dizinin fanatiklerini de üzen Simon, kanser olduğunu 2012 yılında öğrenmişti. Doktorların, en fazla 3 ay daha yaşayabileceğini söylediği Simon, çoğu insanın yapacağı gibi kendi kabuğuna çekilip kaderine mahkum olmak yerine işine ve sevdiklerine sarıldı.

TÜM MAL VARLIĞINI HAYVANLARA BAĞIŞLADI

Simon, kendisine kanser teşhisi konulduktan sonra vakit kaybetmeden 100 milyon dolarlık servetini bir hayır kurumuna bağışlamaya karar verdi. Her zaman yasalarca korunmaya ihtiyacı olduğunu düşündüğü hayvan haklarına dikkat çekmek için elinden geleni yapan, daha önce PETA’yla da çalışan Sam Simon, mal varlığını hayvanları korumak için bağışladı.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında yapılan bir röportajda kanser için, “Birçok insanın aksine ben, kanserin başıma gelen en güzel şeylerden biri olarak görüyorum. Kanser bana, uğruna savaşacağım bir amaç ve diğer insanlarla tekrar iletişim kurabilmem için itici bir güç verdi.” demişti.