sozcu.com.tr/DIŞ HABERLER

Oyun sitesi Kotaku'nun haberleştirdiği makalede, Türk kullanıcılar arasında hızla yayılan Agar.io adlı oyunun siyasi bir savaş arenasına dönüşmesi anlatılıyor.

Oyunda her bir kullanıcıyı temsil eden küçük yuvarlak birimler, kendilerinden küçük birimleri yutarak birleşiyor ve büyüyor. İnternet üzerinden online olarak oynanabilen Agar.io, kullanıcılara isim seçme fırsatı sunuyor. Bu da küçük hücrelerin bulunduğu Agar.io alanını bir siyaset arenasına dönüştürüyor.



Kendilerine siyasi partilerin, siyasetçilerin ya da "yüzde 10 barajı" gibi siyasi sembollerin adını veren kullanıcılar, bu sayede diğer kullanıcılara mesaj vermeye çalışıyor.

Oyundaki bazı anları kaydeden kullanıcılar, ekran görüntülerini forum sitelerinde paylaşarak siyasi propaganda bile yapıyor.

Türkiye siyaseti için oldukça önemli olduğu düşünülen 7 Haziran Genel Seçimlerinin arefesinde, Agar.io üzerinden stres atan kullanıcılar bir yandan eğlenirken bir yandan da siyasi mesajlar veriyor.

Kotaku, Agar.io'nun dünyanın her yerinden çok başarılı kullanıcıları olduğunu, ancak Türk kullanıcılarının gün geçtikçe arttığını belirtiyor.



Küçük hücrelerin büyük olanlara yem olduğu Agar.io, Türkiye siyasetindeki baraj sistemini ve çoğulcu siyasi yapıyı iyi bir şekilde yansıtıyor.

Kotaku, Agar.io'nun Türkiye'de hızla yayılmasına gerekçe olarak, oyunun kullanıcılara kendilerini temsil etme fırsatı vermesini gösteriyor.

Haberde, Türkiye'nin kaynayan bir kazan olduğu ve bundan bilgisayar oyunlarının da nasibini aldığı anlatılıyor.

Haberin altına, "Gidin ve kendinize bir iş bulun" ve "bu oyun yaratıcılığı öldürüyor" şeklinde yorumlar yapılmış.

Mutlaka oynamanız gereken Android oyunları

Mutlaka oynamanız gereken Android oyunları