sozcu.com.tr/DIŞ HABERLER 

10,000 BC (Milattan önce 10,000) isimli yeni reality şov programında, 20 kişilik bir grup gönüllü olarak "Taş Devri"nde yaşamaya çalışacak.



Milattan önce 10,000 yılında yaşayacak olan yarışmacılar, doğayla ve diğer zorlu koşullarla 5 hafta boyunca mücadele edecek.



SERT HAVA KOŞULLARINDA KABİLELER KURULACAK

Yarışmacılar, sert hava koşullarının hüküm sürdüğü Bulgaristan'daki bir ormana yerleştirilecek.

Oluşturulacak kabilede, kurucu bir erkek figür, bir gece kulübü sahibi ve bir de çiftçi yer alacak.



AVLANACAK VE ATEŞ YAKMAYA ÇALIŞACAKLAR

Sadece hayvan derilerinden yapılma kıyafetler giyecek olan yarışmacılar, Taş Devri'ndeki gibi ateş yakmaya ve avlanmaya çalışacak.

Yarışmacılara örnek olması açısından, katılımcılara ilk geldiklerinde yeni avlanmış bir geyik sunuldu. Yarışmaya kızıyla birlikte katılan 48 yaşındaki Josie O'Rourke ise, bir vejetaryen olarak görüntünün korkunç olduğunu söyledi.

Katılımcılardan bazıları yarışmaya ailece katılıyor.



TELEFONLARI VE TOPUKLU AYAKKABILARIYLA GELDİLER

Yaşları 20 ile 65 arasında değişen 20 yarışmacıdan bazıları yarışma alanına akıllı telefonlarıyla mesaj atarak gelirken, bazıları ise yüksek topuklu ayakkabılarıyla geldi.

Yarışmanın çekimleri, sonbaharda gerçekleştirilmiş ve ilk 2 gün kendilerine Klint Janulis isimli bir de uzman eşlik etmiş. İki gün sonra ise gerçek çekimlere başlanmış.



EN BÜYÜK SORUN BESLENME

Yarışmacılara, modern hayattan yürüyüş botları gibi bazı gereçler ise serbest bırakıldı. Ancak yarışmacılar yine de ateş yakmakta ve yaban domuzlarıyla dolu ormanda yaşamakta oldukça güçlük çekti.

Yapımcılar, yarışmadaki en büyük sorunun beslenmeyle ilgili olduğu söylüyor.



GÜNÜMÜZ İNSANI TAŞ DEVRİ'NE UYUM SAĞLAYABİLECEK Mİ?

Çekimleri tamamlanan programda, Taş Devri iklimine uyum sağlamaya çalışan günümüz insanının yaşaldığı zorluklar sergilenecek.

Yarışmada 21'inci yüzyıl insanının Taş Devri'ne uyum sağlayıp sağlayamadığı ortaya konulmuş olacak.