sozcu.com.tr/DIŞ HABERLER

Hırvatistan ile Sırbistan arasındaki yedi kilometrekarelik alanda "Liberland" devletini kurduğunu ilan eden Çek Cumhuriyeti vatandaşı Vit Yedliçka, "liberland.org" internet sitesinde yeni kurduğu devletin vatandaşlığına geçmek isteyenlerin başvurularını kabul ediyor ve ziyaretçilere bilgi veriyor.



Ancak websitede yer alan serbest forum, Türk kullanıcıların istilasına uğramış durumda. Türkiyeli forum yazarları, birbirinden eğlenceli başlıklar açarak kendi aralarında konuşuyor. Site ise, "Lütfen yazışmalarınızı İngilizce yapınız" diyerek Türk kullanıcılara uyarıda bulundu.



Kullanıcılar, forumu adeta EkşiSözlük gibi kullanıp, birbirinden eğlenceli başlıklar açtı.Ancak bunu yaparken, forumdaki tartışma ve soru-cevap kısmını es geçen kullanıcılar, sistemi bloke ettiği gerekçesiyle site yönetiminden uyarı aldı.



Sitede yer alan bilgilere göre, tam adı Özgür Liberland Cumhuriyeti olan devletin bayrağı ve arması da bulunuyor. Vit Yedliçka'nın devlet başkanı olduğu devletin, resmi dili ise Çekçe.



Sitede ayrıca ilan edilen yeni devletin sloganının "Yaşa ve diğerlerinin yaşamasına izin ver" olduğu belirtilirken, yeni devletin sınırları içinde adaletli insanlardan oluşan bir toplum kurmanın amaçladığı kaydediliyor.



"Liberland" isimli devletin Monako, Hong Kong ve Lihtenştayn gibi ülkelerden ilham alınarak kurulduğu ifade edilirken, vatandaşlık için başvuracak kişilerin başvuruların kabul edildiği bildirildi.



Sitede, 13 Nisan'da kurulduğu belirtilen "Liberland" devletinde kaç kişinin yaşadığı hakkında ise bilgi verilmiyor.

Yeni devlet Liberland kuruldu

Yeni devlet Liberland kuruldu