Bu sene Uluslararası Köpek Festivali'ne Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Rusya, Ukrayna, Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan'dan toplam 600'den fazla köpek katıldı.



Festivale katılan vatandaşların yarışma öncesi köpeklerini, jöle ve sprey kullanarak taramaları, tüylerine fön çektirmeleri, kurdele takmaları ilginç görüntüler oluşturdu. Sevimli bakışları ile dikkatleri üzerlerine çeken minik köpeklerin yanı sıra büyük cüsseli köpekler de yarışmayı izlemeye gelenlerin ilgisini çekti.



Başkent Bakü'deki Comfort İn Otel'de gerçekleştirilen yarışmada, birinci 'Yılın en iyi köpeği' ünvanına sahip oldu. Gruplar şeklinde yarışarak dereceye giren köpek sahipleri ise kupa ve değişik ödüller verildi.



Köpeği festivalde birinci olan Şirin Hüseyzade, yarışmaya üç yıldır katıldığını söyledi. Küçük köpeğinin bu sene birinciliği kazandığını belirten Hüseyinzade, yarışmayı kazandığı için çok mutlu olduğunu belirtti.



Yarışmaya Rusya'dan gelerek ilk kez katıldığını dile getiren Sungole Susem de köpeğinin yarışmada birinciliği kazanarak 'yılın en iyi köpeği' ünvanına layık görüldüğünü aktardı.

Yarışma, Azerbaycan milli dansçıların sahne performansı ile sona erdi.

CİHAN

Koalaların parmak izleri insanlarınkiyle aynı

Koalaların parmak izleri insanlarınkiyle aynı


Kedi ile yunusların büyüleyici dostluğu

Kedi ile yunusların büyüleyici dostluğu