ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki en iyi yüksek öğrenim kurumlarından Southern California Üniversitesi birinci sınıf öğrencilerine sunulan dersin resmi başlığı "Yazı ve Eleştirel Uslamlama" ama yerleşkedeki yaygın adı #SelfieClass (Selfie Dersi).

KİMLİK YARATILMASI

Doçent Mark Marino, derste, insanların kendi cinsiyetlerini, etnik özelliklerini, cinselliklerini, sosyo-ekonomik konumlarını nasıl bir görüntüye dönüştürdüklerinin incelendiğini belirtti. Derste ayrıca izleyicilerin her görüntüye nasıl tepki gösterdiği irdeleniyor ve bu süreç "kimliğin birlikte-yaratılması" diye tanımlanıyor.



ÖNCE BEYONCE'NİN SELFIESİ İNCELENECEK

Üniversite öğrencileri derste hem kendi selfie'lerini, hem de ünlü isimlerin selfie'lerini inceliyor. Dersteki ilk alıştırmalardan biri, Beyoncé'nin ayaklarını görüntülediği fotoğraftan öğrenilebilecekler. Kimileri selfie'leri çağdaş narsizmin ifadesi olarak değerlendirirken, Mark Marino buna katılmıyor ve selfie'lerin, yalnızca, insanların en son iletişim araçlarından biri olduğunu söylüyor. Doçent Marino, Çin Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Bu süreç günün birinde bir insanın mağara duvarına el değdirmesiyle başladı. Yazılı sözcükler başladı önce, sonradan kendi tablolarını yapar oldu, kendi yaşantılarını yazıya dökerek günceyi ortaya çıkardı." dedi.


"Selfie'lerden nefret ediyorum"

'SELFIE BİLİNCİ'

Southern California Üniversitesi öğrencilerinin fazlasıyla kendilerine odaklanmalarının önlenmesi amacıyla, bir hizmet projesine katılmaları gerekiyor. Bu yolla, yerel gençlere, üniversite bursu için başvuruda bulunmaları için destek veriyorlar. Ve bu şekilde kendileri de, üniversitelerindeki sosyal ağın dışında kalanlarla ilişki kurmaya yönlendiriliyor. Mark Marino, bunu "selfie bilinci" olarak tanımlıyor.

Selfie çekerken öldü

Selfie çekerken öldü