Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi'nin (NASA) canlı yayınında ekranlara yansıyan görüntülerinde, üç parlak ve yuvarlak cismin sırayla dünyadan uzaklaştığının görülmesinden sonra NASA aniden yayını aniden kesti. Bu görüntüler, komplo teorisyenlerinin iddia ettiği gibi UFO mu yoksa uzay çöpü mü?

UZAY ÇÖPÜ NEDİR, NASIL OLUŞUR?

Sadece dünyadaki değil uzaydaki çöp sorunu var karşımızda. Roket parçaları, civatalar, astronotların eşyaları, ölü uydular, uydu ve uzay aracı artıkları hepsi birer uzay çöpü.


Gelmiş geçmiş en ilginç uzay çöpleri şu şekilde:

-1965 yılında astronot Ed White’ın eldiveni

- Atlantis astronotlarının Uluslararası Uzay İstasyonu’na takacakken kaybettiği civatalar

-1960’larda nükleer savaş ihtimaline karşı ABD’nin  telekomünikasyon iletişiminin sağlanması amacıyla gönderdiği bakır iğneler (Başarıya ulaşmayan bu plan sonucu şu an dünya yörüngesinde bakır iğneler binlerce kilometre hızla hareket ediyor)

-Sovyet Uzay istasyonu Mir’den atılan çöp poşetleri

-Hubble Uzay Teleskopu’nu tamir ederken kullanılan bazı malzemeler

Evrenin sonuna dair teoriler

Evrenin sonuna dair teoriler


 

Yüzde 40’ı Çin, yüzde 27,5’i ABD ve %25,5’i Rusya tarafından bırakılan uzay çöpleri ile ilgili önümüzde büyük sorun var.  Bir ilaç tableti büyüklüğündeki bir parça, saatte 15 bin km'lik hızıyla uydulara zarar verip astronotları öldürebilir. Sadece 30 gramlık bir cismin bir uzay istasyonu ile çarpışmasının, saatte 100 kilometre hızla giden bir kamyonun enerjisinden daha güçlü bir etki yaratacağı hesaplanıyor.

NASA canlı yayını neden kesti? Görünen cisimler UFO mu?

NASA canlı yayını neden kesti? Görünen cisimler UFO mu?