Geçen yıl hayatını kaybeden, İspanyol dilinin en büyük yazarlarından biri kabul edilen Kolombiyalı gazeteci-yazar Gabriel Garcia Marquez'in "Yüzyıllık Yalnızlık" adlı romanının ilk baskılarından birinin geçtiğimiz günlerde çalınmıştı. Soruşturma başlatan polis, kitabı bir tezgahta buldu.

FUARDA BULUNDU

Polis yetkilileri, 2 Mayıs'ta Kolombiya'nın başkenti Bogota'daki Corferias Sergi Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Kitap Fuarı'ndan çalınan kitabın, eski kitapçıların satıldığı bir tezgahta bulunduğunu açıkladı. Marquez'in imzasını taşıyan kitabın, antikacılar tarafından çalındığı, polisin geniş çaplı operasyon başlatmasının ardından tezgaha bırakıldığı sanılıyor. 1967'de basılan kitaba, 60 bin dolar değer biçilmişti.

Eduardo Galeano Anıları

Eduardo Galeano Anıları

ARŞİVİNİ TEKSAS ÜNİVERSİTESİ ALDI

Olağanüstüyü günlük yaşamın rutini haline getiren "Büyülü Gerçekçilik" akımının en önemli isimlerinden Marquez'in ölümünün ardından kitaplarının ilk baskıları, büyük değer kazanmıştı. Hayranları arasında "Gabo" olarak bilinen Marquez'in arşivini de 2,2 milyon dolara Teksas Üniversitesi Harry Ransom Merkezi satın almıştı.

Latin Amerika'nın büyüleyici dünyasını kaleme aldığı eserleriyle 1982'de Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülen ve 17. yüzyıl yazarı Miguel de Cervantes'ten bu yana İspanyol dilinin en önemli yazarı kabul edilen Marquez, 17 Nisan'da 2014'te 87 yaşında hayata veda etmişti.

Bangladeş'te yine bir yazar öldürüldü

Bangladeş'te yine bir yazar öldürüldü