Wang Yan, 2012 yılında kaybettiği köpeğini ararken, kendini arkadaşının yönlendirmesiyle bir köpek mezbahasında buldu. Mezbahaya vardığında korkunç bir muamele gören köpeklerle karşılaştı. Bir hafta boyunca tüm aramalarına karşın köpek dostunu bulamadığı gibi çevredeki kasap dükkanlarında eziyet edilmiş kanlı köpek bedenlerine şahit oldu. Başarılı bir çelik üreticisi olan Yan, kendini beş parasız bırakacak bir adım atarak bu mezbahayı satın aldı; köpek ölümlerine ve eziyetlerine son verdi.



Yan, 3 milyon Yuan yani Türk parasıyla yaklaşık 1,4 milyon TL’ye yakın para harcadığı bu mezbahayı, köpek koruma ve kurtarma barınağına çevirdi. Çin Haber Ajansına göre, Yan 3 yılda 2 bin köpeğin hayatını kurtardı. Bu barınak milyonlarca köpeğe kucak açtı.



Yan’ın bu hikâyesi tarihte köpek kıyımlarıyla bilinen Çin için tartışmalı bir dönemde gündeme geldi.



10 milyondan fazla köpeğin katledildiği son Yulin Köpek Eti festivali, hem Çin halkı hem de Hollywood ünlüleri tarafından gelenekleri yüzünden bu tür festivallerin gerekip gerekmediği konusunda sorularla sert bir şekilde protesto edildi.



Gaia'da yer alan habere göre, bir zamanların milyoneri Yan, sahip olduğu bu barınak yüzünden şu an borç batağı içinde.



Yan para yardımını geri çeviriyor, fakat bakımı altındaki 200 köpeğin sahiplendirilmesine veya barınağa kaynak yardımı yapanlara da minnettar kalıyor.



Yan’ın bu yüce gönüllüğü sayesinde milyonlarca köpek fotoğraflarda da görüldüğü üzere hem çok mutlular hem de bir an önce sahiplenilmeyi bekliyorlar.