Bu haber kitap kurtlarını, yayınevlerini ve hatta sosyologları şaşırtacak! Dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olan Amazon'un 2015 yılında en çok satan ilk 20 kitap listesinde 8 adet yetişkin boyama kitabı yer aldı.


DIŞ HABERLER


Dünyanın en büyük dağıtım devlerinden Amazon'da şaşırtan istatistik. Amazon 2015'in en çok satan 20 kitabını açıkladı. Kitap, okunabilen bir eser olarak tanımlanacak olursa açıklanan listedeki kitapların yüzde 40'ı kitap değil!

Yüzde 40'lık bu grup içinde ne roman, ne biyografi ne de ders kitabı yer alıyor. Listenin yüzde 40'ını oluşturan 8 kitabı yetişkin boyama kitapları oluşturuyor.



Kimileri bu durumu 'edebiyatın ölümü' olarak nitelerken bazıları da bunun olumlu bir şey olduğu görüşünde.

Yetişkin boyamacılar, başkasının tasarladığı bir deseni boyamanın dikkatliliği arttırdığını söylerken bir diğer grup ise boyama yapmanın stresi azalttığı ve zihni boşaltmaya yardımcı olduğununu söylüyor.



Florida'da yaşayan ve Guardian'a konuşan 52 yaşındaki Paula Meng, günde birkaç saat yaptığı boyamanın depresyonunu ve kaygılarını azaltmasının yanında bel ağrısına da iyi geldiğini belirtiyor.

[caption id="attachment_102340" align="aligncenter" width="620"] Johanna Basford[/caption]

Independent'a konuşan Sihirli Bahçe, Büyülü Orman ve Kayıp Okyanus boyama kitaplarının yaratıcısı Johanna Basford, "Yetişkinler için boyama kitabı fikrini 2012 yılında editörüme ilk kez sunduğumda küçük bir sessizlik olmuştu. O dönem bu fikir bugünkü gibi bir trend değildi bu kadar büyük bir etki yaratacağını düşünmemiştik. Benim tek amacım kendi beğendiğim bir kitap çıkarmaktı ve benim gibi düşünen insanların da bunu satın almasıydı" dedi.