2008 yılında sürekli kusmaya başlayan Derek Nance, farklı beslenme alışkanlıkları denemeye karar verdi. Bir dönem vegan olmaya karar veren Nance, sonra tamamen fikrini değiştirerek kalbi atmayan hiç birşeyi yiyemez hale geldi.



“Mağara adamı” diyeti denen yeme alışkanlığına çok zor alıştığını ifade eden Derek Nance, yaklaşık bir ay boyunca çiğ et yerken boğazının arka tarafında sürekli acı bir tat hissettiğini ve bu macerasına bahçesinde süt için yetiştirdiği keçilerle başladığını belirtiyor.

Vice News'e konuşan Derek Nance, 1930’lu yıllarda çiğ yiyecekler yemenin sağlık açısından faydalarını araştıran bir dişçi olan Weston Price‘tan ilham almış. Çok uzun zaman boyunca hasta olduğundan, artık her türlü diyeti denemeye hazır bir noktaya  geldiğini ifade eden “mağara adamı” Derek, bir aylık süre içinde nihayet çiğ et yemeye tamamen alıştığını ifade ederek “Fiziksel olarak güçlendim ve daha iyi hissetmeye başladım.” diyor.



Derek’in babası durumu onaylamazken aile genel olarak çocuğuyla yemekli toplantılarda görüşmek istemiyor. Ancak belki de durumların en ilginci Derek ile kız arkadaşı arasında yaşanıyor. Çünkü kız arkadaşı Joanne bir vejetaryen. Joanne, “Aramızdaki fikir ayrılıklarıyla ilgili konuşuyoruz. Onu anlıyorum çünkü o bunun sağlığı için gerekli olduğunu düşünüyor. Mesela ben neyi istersem isteyeyim yiyebileceğimi ve beni etkilemeyeceğini biliyorum. Bu aramızdaki önemli bir fark.” diyor.


BİLİM İNSANLARININ GÖRÜŞÜ


The Guardian‘a konuşan Dr. Lisa Young, böyle bir diyeti kesinlikle önermeyeceğini ifade ediyor. Öncelikle diyeti uygulayanın gıda kaynaklı hastalıklara çok daha kolay yakalanabileceğini söylüyor. Pişirmenin zararlı bakterileri yok etmesi gerçeğinden bahseden Dr. Young, “Başlı başına çok fazla et yemek fazla protein ve doymuş yağ demektir. Damarlarınızı tıkayabilir. Kalp sorunlarına yol açabilir. Bu yeme alışkanlığı bu adam için uygun olabilir. Ancak genetik kodları buna yardımcı olmuştur belki de. Yani herhangi başka biri de bu diyeti uygulayabilir demek absürt olur.” açıklamasını yapıyor.