sozcu.com.tr/DIŞ HABERLER

Özelllikle ortadoğuda faaliyet gösteren basın organlarında geniş yer tutan haberlerde, saldırıların "İstanbul"da olduğunun altı çizildi.



Katar merkezli uluslararası yayın organi Al-Jazeraa, saldırıların Türkiye'nin 'en büyük şehri' olan İstanbul'da yapıldığına dikkat çekti. Haberde Sutanbeyli'nin, şehrin merkezinin dışında kalan ve 'muhafazakar' bir semt olduğu yazıldı. ABD Başkonsolosluğu saldırısında ise IŞİD karşıtı operasyonlara dikkat çekilmesine rağmen, polis kordonu dışında PKK karşıtı sloganlar atıldığına vurgu yapıldı.



İsrail yayın organı Hareetz de, saldırıların 'Türkiye'nin en büyük şehri' İstanbul'da yapıldığına dikkat çekti. Haberde, Türkiye'nin geçtiğimiz ay başında IŞİD'e ve PKK'ya karşı başlattığı teröre karşı savaşın altı çizildi.



BBC'nin "son dakika" geçtiği haberlerde, Sultanbeyli'ndeki saldırıda 5'i polis en az 7 kişinin yaralandığı aktarıldı.



Reuters haber ajansı ise, dün gece Sultanbeyli polis merkezine yapılan saldırının ardından 7 kişinin yaralandığı, sabah saatlerinde ABD İstanbul Konsolosluğu'na yapılan saldırıda ölü ve yaralı olmadığına ve 2 kişi olan saldırganlardan birinin yakalandığı bildirildi.

ABD Konsolosluğu'na saldırı

ABD Konsolosluğu'na saldırı



Sultanbeyli'de polislere ateş açıldı

Sultanbeyli'de polislere ateş açıldı