Foto: Reuters


ABD'li bir yetkili AFP'ye verdiği bilgide, 6'sı ABD askeri personeli olmak üzere toplam 11 kişinin öldüğünü belirtti. C-130 model askeri kargo uçağının teçhizat taşıdığını ifade eden yetkili, uçağın düşme anında herhangi bir düşman ateşi tespit edilmediğini ve olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.

Uçakta bulunan 6 askerin yanı sıra ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon kapsamında sözleşmeli olarak çalışan 5 sivilin de hayatını kaybettiği öğrenildi.

ABD Eğit-Donat programını askıya aldı

ABD Eğit-Donat programını askıya aldı

Taliban Pazartesi günü Afganistan'ın kuzeydoğusundaki 300 bin nüfuslu Kunduz kentini ele geçirmiş; bunun üzerine NATO birliklerinin desteklediği Afgan güçleri kenti geri almak için kapsamlı bir operasyon başlatmıştı. Afgan yetkililer, ülkenin kuzeyindeki Kunduz kentindeki kilit alanları Taliban'ın elinden geri aldıklarını söylemiş; Taliban ise kentin büyük bölümünü elinde tuttuğunu belirtmişti.

Ülkenin kuzeyinde ABD ve Polonyalı kuvvetler dahil olmak üzere koalisyona bağlı 1.000 asker bulunuyor. Afgan ordusunun asker sayısı ise 40 bin olarak veriliyor. ABD'nin Afganistan'da yaklaşık 9.800 askerinin bulunuyor ve bu rakamın yıl sonuna kadar azaltılmasının bekleniyor.

BBC

Türkiye'ye Rusya şoku:

Türkiye'ye Rusya şoku: "PYD, terör örgütü değil"


Putin, CIA'nın Suriye'deki üssünü vurdu

Putin, CIA'nın Suriye'deki üssünü vurdu