Luis Ortiz çok şiddetli baş ağrısı şikayeti ile bir hastaneye gitmişti. BBC Türkçe'de yer alan habere göre, beyin cerrahı Soren Singel, hastanın beynini taradığına bir şerit solucanı larvasını fark etti. Şerit solucanı larvası, kan dolaşımını durduran bir kistin içinde büyümüştü ve beynin geri kalanına doğru ilerliyordu.

'SADECE YARIM SAATLİK ÖMRÜN KALDI'


Doktorlara göre hastanın sadece yarım saatlik ömrü kalmıştı. Ortiz, "Orada öylece kaldım ve sonra kusmaya başladım. Doktor solucanı çekip aldı ve vücudunun hala oynadığını söyledi. Bu hiç iyi değildi" dedi.

Beyindeki larva kistleri, bağırsağında domuz solucanı bulunan kişilerin dışkısındaki mikroskobik boyutlardaki yumurtaların yutulmasıyla oluşuyor. Yumurtalar vücudunun içine girdikten çatlıyor ve çıkan kurtlar beyne kadar ulaşabiliyor.

YILDA BİN KİŞİDE GÖRÜLÜYOR


Amerikan Bulaşıcı Hastalık Denetleme ve Önleme Merkezi yılda yaklaşık bin kişinin beyindeki larvanın alınması için hastaneye yattığını açıklıyor.

Ortiz Ağustos’daki ameliyatın ardından hala iyileşme aşamasında. Bu sonbaharda Sacremonto Sate Üniversitesi’ndeki son yılına başlaması gereken Ortiz, yakında okula dönmeyi umuyor.

Ortiz CBC San Fransico’ya yaptığı açıklamada, "Şu anda hayatta olduğum için mutluyum. Eğer biraz daha geç kalsaydım, burada olamazdım" dedi.