Uluslararası Af Örgütü Türkiye raportörü Andrew Gardner dün akşam Anadolu Ajansı'na Twitter'dan "MİT Tırları" tepkisi gösterdi.

Af Örgütü'nün Türkiye raportörü Andrew Gardner (ortada) Foto: Erdem Arda Güneş


Anadolu Ajansı örgütün yayınladığı Suriye IŞİD raporunda "işine gelen" kısımları görüp örgütün "MİT, IŞİD'e silah taşıyor" iddiasını görmeyince. Gardner aşağıdaki yanıtı verdi:

AA, Af Örgütü’nün ‘Stok alımı: IŞİD’in silahlanması‘ raporunu, ‘DAEŞ’in silahlarının çoğu ABD ve Rus yapımı’ başlığıyla servis ederek IŞİD’in elindeki silahların ABD ve Rusya’dan elde edildiğini vurguladı.

“Uluslararası Af Örgütü, DAEŞ’in kullandığı silahların birçoğunun ABD ve Rus yapımı olduğunu ve bunların Irak ordusunun stoklarının yağmalanmasıyla elde edildiğini belirtti” ifadelerine yer verilen haberde, yine aynı raporda bulunan ‘MİT TIR’larında silah taşınması’ bölümü görmezden gelindi.

Örgütün raporunda Cumhuriyet gazetesinin MİT TIR’larıyla taşınan silahların görüntülerini yayınladığı ve iddiaya göre bu mühimmatın Suriye’deki ‘muhaliflere‘ taşındığı belirtiliyordu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bu iddiaları reddettiği belirtilen raporda, Cumhuriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Can Dündar ile Ankara temsilcisi Erdem Gül’ün söz konusu haberler nedeniyle tutuklandığı da vurgulanıyordu.