Göçmenlerin Afrika'dan Avrupa'ya geçişte sık olarak kullandığı Sicilya Kanalı'nda cumartesi gecesinden bu yana İtalya'nın kurtardığı kaçak göçmen sayısı da 5 bin 800'ü aştı.

İtalyan AGI ajansının haberine göre İtalyan donanması, sahil güvenliği ve mali polis ekipleri tarafından kurtarılan göçmenler, Sicilya adası ve Kalabriya bölgesindeki farklı limanlara taşındı. Haberde, kurtarılan göçmen sayısının 12-13 Nisan'da kurtarılan 6 bin göçmenden sonraki en yüksek sayı olduğu ifade edildi.

Vatikan'dan sert göçmen çıkışı

Vatikan'dan sert göçmen çıkışı


ANSA haber ajansında yer alan haberde ise güvenlik güçlerinin Libya açıklarında yürüttükleri kurtarma operasyonu sırasında 10 göçmenin cesedini denizden topladığı belirtildi. Haberde, toplam 16 göçmen teknesinden acil durum sinyali alındığı, bunlardan 4'ü için kurtarma operasyonu düzenlendiği bildirildi.

İtalya Deniz Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada da Sicilya Kanalı, Lampedusa ve Libya arasında kalan bölgede dün devriye gemilerinin 2 binden fazla kişiyi kurtardığı duyuruldu. Açıklamada, Bettica devriyesinde kurtarılan hamile göçmenlerden birinin ana karaya taşınırken yolda doğum yaptığı aktarıldı. Doğum sırasında sağlık ekiplerinin hemen müdahale ettiği ve anne ile bebeğin durumlarının iyi olduğu belirtildi.

AB'de olağanüstü toplantı

AB'de olağanüstü toplantı


BU YIL 51 BİN GÖÇMEN AVRUPA'YA AYAK BASTI

Öte yandan, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Melissa Fleming, bu yıl başından beri Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya yaklaşık 51 bin kaçak göçmenin ulaştığını ve yaklaşık bin 800 göçmenin ise hayatını kaybettiğini ifade etti.

Fleming, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, 3 Mayıs'a kadar İtalya'ya 30 bin 500 göçmenin, Yunanistan'a ise 19 bin 307 göçmenin ulaştığını belirtti. Fleming, Malta ve İspanya'ya gidenlerle bu sayının 51 bine yaklaştığını bildirdi.

Akdeniz'i geçerek geçen sene Avrupa'ya 219 bin kaçak göçmenin ulaşmış, 3 bin 500 kişi ise denizde hayatını kaybetmişti. Avrupa'ya ulaşan göçmenlerin geldiği ülkeler arasında ilk dört ülke savaştan kaçanların bulunduğu ülkeler. Sıralamada Suriye ilk sırada yer alırken, Suriye'yi Afganistan, Eritre ve Somali takip etti.

BM, göçmen faciasında bilançoyu açıkladı

BM, göçmen faciasında bilançoyu açıkladı