Ali GÜLEN /FRANKFURT
Paris büyük bir katliamla sarsılırken, Almanya’nın Frankfurt Kenti’nde düzenlenen operasyonda "büyük bir eyleme hazırlandığı“ belirtilen bir Türk IŞİD militanı yakalandı.

27 yaşındaki IŞİD’li Türk‘ü, Scnwallbacherstr.‘de bulunan Faslılar’a ait Andalus Grillhaus’ta tespit eden Alman terörle mücadele timleri, operasyonla Türk IŞİD’liyi ele geçirirken, evinde de arama yaptığı ve bir çok belgeye el koyduğu belirtildi.

 

KARDEŞI IŞİD'LE BİRLİKTE
Türk’ün, IŞİD’le birlikte savaşan 25 yaşındaki kardeşi ve diğer IŞİD militanlarına para da topladığı öğrenildi. Bu operasyonun Paris olaylarıyla bağlantılı olmadığı açıklandı.

Salı akşamı saat 18.00’de yapılan operasyonun ardından açıklama yapan bir polis yetkilisi, „Bu şahsı uzun süredir izliyorduk. Faaliyetlerinden haberdardık. Paris’le bir ilgisi yok. Ayrı bir saldırı planı yapıyorlardı“ diye konuştu. Polisin baskınında ayrıca kaçak olarak Almanya’da kalan bir Faslı da yakalandı ve sınır dışı edilmek üzere gözaltına alındı.

Operasyona paralel olarak yapılan sağlık kontrollerinden sonra Andalus Grillhaus, sağlık kurallarına aykırı davrandığı gerekçesiyle kapatıldı.