Grübel, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Mesrur Barzani ile Erbil'de bir araya geldi. Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Grübel, görüşmede Kürt güvenlik güçlerine yeni bir silah yardımı yapacaklarını belirtti.

"ALMANYA'NIN VERİLMİŞ SÖZÜ VAR"

Almanya'nın, Peşmergeye yönelik silah ve askeri desteğine devam edeceğini dile getiren Grübel, "Bu ay içinde Peşmergeye askeri malzemeler, milan anti-tanklar, mayın imha cihazları ve patlayıcı maddelerden oluşan yeni bir yardım yapacağız. Almanya'nın bu konuda verilmiş milli bir sözü var" ifadelerini kullandı.

Biden ile Barzani görüştü

Biden ile Barzani görüştü

PEŞMERGE GÜÇLERİ İÇİN ASKERİ DESTEK İSTEĞİ

Mesrur Barzani ise DAEŞ'in yenilgiye uğratılması için dost ülkelerle birlikte hareket etmenin önemine vurgu yaptı. Barzani, Almanya ve diğer ülkelerden Peşmerge güçleri için daha fazla askeri destek beklediklerini bildirdi.  DAEŞ'le mücadelede kullanması için daha önce Kürt yönetimine silah ve mühimmat yardımı yapan Almanya, Bavyera Eyaleti'nde 30 Peşmergeye milan anti-tankların kullanımı ve diğer konularda askeri eğitim vermişti.

Saray'da Peşmerge toplantısı

Saray'da Peşmerge toplantısı