İnternet korsanlarının oluşturduğu hacker grubu Anonymous, 13 Kasım'da Paris'te yaşanan ve IŞİD'in üstlendiği katliamdan sonra örgüte savaş ilan ettiğini açıklamıştı. IŞİD bağlantılı sosyal medya hesaplarını ele geçireceklerini söyleyen Anonymous, şu ana kadar detaylarını yayınladığı 20 bin civarında hesabı ele geçirdiğini öne sürüyor.

LİSTEDE OBAMA VE CLINTON DA VAR


Grubun yayınladığı binlerce isim arasında ABD Başkanı Barack Obama ve BBC Haber Dairesi'nin resmi hesapları da yer alıyor. Bu liste ise, internette isimsiz metin paylaşmak üzere yaygın bir kullanım olan Patebin'e konulmuş.

Listeyi inceleyen BBC Newsbeat programı, terör örgütüyle bağlantılı olmaması gereken pek çok adresin de listede olduğunu açıkladı.


RESMİ HESAPLAR HACKLENMİŞ


Obama'nın sağ kolu ve yeni ABD başkan adayı Hillary Clinton (@HillaryClinton), Beyaz Saray (@WhiteHouse), ABD Dışişleri Bakanlığı (@StateDept), insanların hesap onaylatmak için başvurduğu bir Twitter destek hesabı ve ABD'nin en ünlü gazetesi New York Times (@nytimes) hesapları da bu listede.

Listede yer alan bu hesapların IŞİD'i destekleyen mesajlar yayınlaması mümkün olmadığından, bu hesapların da hacklenmiş olduğu görülüyor.



Listedeki bazı isimler de hesaplarının yalnızca Arapça twit attıkları için hedef alındığını söylüyorlar. Bu listenin gerçek Anonymous listesi olup olmadığı da henüz doğrulanmadı. Liste, Anonymous'un resmi video klibine eklenmiş ancak bu listenin sonradan başka bir kaynak tarafından değiştirilmiş olmasının da mümkün olduğu belirtiliyor.

"HACKLEMEK YERİNE FAALİYETTEYKEN TAKİP ETMEK GEREK"


Grup bazı hesapların Twitter tarafından kurtarılıp yeniden açılmış olabileceğini söylüyor ve takipçilerine "Eğer bu listedeki hesaplar yeniden açılırsa bize ihbar edin" diye çağrı yapıyor.


Çatışmaları sosyal medya ve herkesin erişebildiği açık kaynakları kullanarak izleyen Bellingcat adlı internet sitesinin kurucusu Elliot Higgins listeyi "gayet üstünkörü bir çaba" diye niteliyor. Higgins, "Şahsen ben bu tür hesapların heklenmesi yerine açık bırakılması, dolayısıyla da bağlantılarının ve faaliyetlerinin izlenebilmesinden yanayım. Bu hesapları kapatmak, yeni hesaplar açıp başka sosyal medya ağlarına yönelmeleri demek" diyor.

Listedeki bazı isimlerin IŞİD yanlısı tarifine uymayışı konusunda ise "Gösteriş için büyük isimler kullanmışlar sanki" diyor.

BBC