Merkel'in mülteci krizindeki tutumunu eleştirmek amacıyla, fotomontajla Merkel'e kara çarşaf giydiren ARD, mülteci akınına uğrayan Almanya'nın gelecekte kendi değerlerini kaybedeceğine vurgu yaptı.

"Bericht aus Berlin" adlı programda mülteci krizini irdeleyen moderatör Rainald Becker, arka fonda kara çarşaflı Merkel ve onun da arkasında Alman Parlamentosu'nu minare ve hilallerle gösteren bir grafik eşliğinde, "Gerçekten başaracak mıyız, yoksa baş edemeyecek miyiz?, Başarırsak bizim değerlerimiz ne olacak. Hayatımız gelecekte nasıl olacak. Mülteciler kadın hakları, eşitlik, düşünce özgürlüğü ve basın özgürlüğü konusunda sıkıntı yaşarsa nasıl davranacağız" sorularını soruyor ve "Bu sorular toplumda korku yaratıyor" ifadelerini kullandı.



SOSYAL MEDYADA TARTIŞMA BAŞLADI

Devlet televizyonunun böyle bir yayın yapması, sosyal medyada tartışma başlattı. "Toplumda korkuyu asıl böyle haberler arttırıyor" diyen de var, grafiği, "Pegida'nın söyleminin fotoğrafa dönüştürülmüş hali" diyen de. Diğer taraftan bunun basın ve ifade özgürlüğü olduğunu savunan da.

Tartışmalar üzerine açıklama yapan ARD ise, amaçlarının, polarize ederek bilinçlendirmek ve batılı değerlere vurgu yapmak olduğuna dikkat çekti.

Sosyal medyada başlayan tartışmanın siyasiler arasında başlayıp başlamayacağı merak ediliyor.



PEGİDA'NIN GÖSTERİSİNE BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Bu arada dün, İslam karşıtı Pegida örgütünün, Almanya'nın Dresden kentinde düzenlediği gösteriye binden fazla kişi katıldı. Göstericiler İslam karşıtı pankartlar taşıdı.

Almanya'nın sığınmacı politikasını eleştiren göstericiler, Almanya'nın giderek daha çok Müslümanı ülkeye almasından endişeli.

DHA

Almanya'da göçmenlere 1350 euro maaş

Almanya'da göçmenlere 1350 euro maaş