Paris'te geçtiğimiz Cuma günü 132 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırılarının ardından, Paris ve Belçika'da şüpheli yerlere baskınlar düzenlenmişti. Dün sabaha karşı Paris'in Saint-Denis bölgesindeki bir eve yapılan baskında kendini havaya uçuran kadın intihar bombacısının kimliği belli oldu.



Paris saldırılarının beyni olan ve hala aranan Abdelhamid Abbaoud'un kuzeni olduğu öğrenilen 26 yaşındaki Hasna Aitboulahcen'in eğlenceye düşkünlüğü ve dışa dönük kişiliğiyle tanındığı belirtildi.

Foto: Reuters


Fas doğumlu olduğu belirtilen Aitboulahcen'in, baskından bir kaç saat önce dışarıya yemek almaya çıktığı ve oldukça sakin göründüğü kaydediliyor. Görgü tanıkları, baskın sırasında 'Bana yardım edin' diye bağırarak dışarı çıkıp kendini patlatan kadının, kafasının balkondan aşağıya uçtuğunu aktarıyor.

Foto: Reuters


Annesi babası ayrı olan ve Paris'te annesiyle birlikte yaşayan Aitboulahcen için komşuları, "Oldukça çok içki içerdi, cihatçı bir intihar bombacısı olabileceğini asla düşünmezdik" yorumunu yapıyor.

Foto: Reuters


Dün sabah saatlerinde düzenlenen baskın sırasında, patlayıcıların yerini tespit etmek üzere görev yapan polis köpeği Diesel de hayatını kaybetmişti.