Tayland'ın en çok takip edilen haber sitelerinden Khaosod'ta bugün yer alan bir habere göre, Bangkok bombacısının sahte Türk pasaportu kullanıyor olabileceği belirtildi. Tayland Göçmen Bürosu yetkilileri basına dağıtılan robot resme benzeyen kişilerin pasaport fotokopilerini çıkarıp araştırmalara başladı.



Khaosod haberine göre bir motosikletli taksici gösterilen resimdeki kişiyi iki kez kaldığı oteline götürdüğünü söyledi ve bu kişiyi götürdüğü otelin resepsiyonunun çalışanı kendisine bir Türk pasaportu gösterildiğini belirtti.



Resepsiyonist Suthira’nın otelde son aylarda kalan başka Türk de olmadığını söylediği iddia edildi. Alınan bu bilgiler sonucunda Tay polisi araştırmalarını Bangkok bombacısının sahte Türk pasaportu taşıması üzerine yoğunlaştı.



Haberde ayrıca Temmuz ayında terör ile bağlantısı olduğu iddia edilen Uygur Türklerinin Çin’e iade edildiği gece İstanbul’daki Tayland konsolosluğuna saldırı düzenlendiği ve bu grubun saldırısını Bangkok’a taşımış olma ihtimaline yer verildi.

Tayland'da bilanço artıyor: 19 ölü, 123 yaralı

Tayland'da bilanço artıyor: 19 ölü, 123 yaralı