'Müslümanlar ABD'ye alınmasın' açıklamasıyla tepki çeken ABD Başkanlık yarışı Cumhuriyetçi aday adaylarından Donald Trump, yarıştan çekilmeyeceğini açıkladı.
Trump Washington Post gazetesine yaptığı açıklamada, "ne olursa olsun, kenara çekilmeyeceğim" dedi.

Donald Trump, adaylıktan vazgeçmeyeceğini açıkladı / Foto: Reuters


Beyaz Saray, Trump'ın Müslümanları hedef alan açıklamalarının ardından başkanlık yarışından diskalifiye edilmesi gerektiğini açıklamıştı. Tartışmayı başlatan, Trump'ın geçen hafta Kaliforniya eyaletinde yapılan saldırının ardından söylediği "Göçmen veya turist olarak ülkeye giriş yapmak isteyen Müslümanlar geçici olarak engellensin" sözleri olmuştu.

BÜTÜN DÜNYA TEPKİ GÖSTERDİ


Trump'ın bu açıklamaları ABD içinde olduğu kadar dışarıda da tepki yarattı. Son eleştiri, Trump'ın bu ay ziyaret edeceğini açıkladığı İsrail'in Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan geldi. Neyantahu, 'İsrail'in bütün dinlere saygılı olduğunu' belirtti.

Trump, partinin en güçlü adaylarından / Foto: Reuters


Geçen hafta, radikalleşmiş oldukları düşünülen Müslüman bir çift, Kaliforniya Eyaleti'ndeki bir sağlık merkezinde 14 kişiyi öldürmüştü.

"NEREDEYSE HİÇ KAYBETMEM"


Donald Trump'ın bu açıklamalarına Cumhuriyetçi Parti içinden de tepki gelmişti. Daha önce partisinin kendisine adil davranmaması halinde seçime bağımsız aday olarak gireceğini belirtmiş olan Trump, bu tavrını sürdürdü. Trump Washington Post'a yaptığı açıklamada, "Hayatım kazanmakla geçti. Çok az kaybettim. Neredeyse hiç kaybetmem" dedi.

Cumhuriyetçi Parti, Trump'ın seçime bağımsız aday olarak girmesinin oyları böleceği ve Demokratlara avantaj sağlayacağı gerekçesiyle, Trump'ı parti içinde tutmak istiyor. Milyarder iş adamı Trump, Kasım 2016'da yapılacak olan ABD Başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti'nin en güçlü aday adaylarından. 6 Hafta sonra partiler başkanlık adaylarını belirlemek üzere ön seçimlere başlayacak.

BBC