Pakistan'ın, Afganistan sınırındaki Kuzey Veziristan bölgesinde bir yıldır sürdürdüğü "Zarb-e Azb" isimli geniş çaplı askeri operasyonlarda şimdiye kadar 2 bin 763 Pakistan Talibanı militanının öldürüldüğü belirtildi. Ordu sözcülüğü'nden yapılan yazılı açıklamada bir yıldır yürütülen geniş çaplı hava ve kara operasyonlarında Kuzey Veziristan ve Hayber aşiretleri bölgesinde militanlara ait  837 sığınağın imha edilerek, 253 ton patlayıcının ele geçirildiği ifade edildi.

Afganistan’da Taliban operasyonu

Afganistan’da Taliban operasyonu

'TERÖRİSTLER BİTENE KADAR OPERASYON DEVAM EDECEK'

Operasyonlarda şu ana kadar 347 askerin de hayatını kaybettiği bilgisine yer verilirken, aralarında ağır makineli silahların da dahil olduğu 18 bin 87 adet silahın ele geçirildiği kaydedildi. Operasyonların Pakistan topraklarındaki son teröristin etkisiz hale getirilene kadar devam edileceğinin ifade edildiği açıklamada, başta Keşmir bölgesi olmak üzere tüm ülke sınırlarının korunması için her türlü bedelin ödenmeye hazır olduğu vurgulandı.

Pakistan Talibanı militanlarının geçen yıl Karaçi Uluslararası Havalimanı'na düzenledikleri terör saldırısında 29 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırının ardından ordu Afganistan sınırındaki Kuzey Veziristan bölgesinde 15 Haziran 2014 tarihinde geniş çaplı operasyon başlatılmış daha sonra operasyonlar Hayber bölgesi ve Şaval Vadisi'ni de içine alacak şekilde genişletilmişti.

'IŞİD, El Kaide'yi parçalayıp imha etti'

'IŞİD, El Kaide'yi parçalayıp imha etti'