BM, Nepal hükümetini depremden sonraki çabalarında, önümüzdeki üç ay boyunca desteklemek istediğini belirtti. Başkent Katmandu'da, kenti terk etmek isteyenler polis arasında çatışmalar yaşandı. Köylülerin yardım malzemesi taşıyan kamyonların önünü kestiği yolunda haberler geliyor.

Nepal depreminde son durum

Nepal depreminde son durum

BARINMA, GIDA VE SU SORUNU VAR

Cumartesi günü yaşanan depremde 5000'den fazla kişi ölmüş, 10 binden fazla kişi yaralanmıştı. BM, depremin sekiz milyondan fazla kişiyi etkilediğini ve yaklaşık 70 bin evin yıkıldığını açıkladı. Yardım çalışmaları başlamış olsa da depremin merkez üssüne yakın uzak yerleşimlerde bazı kişilerin barınma, yiyecek ve su sorunu yaşadığı belirtiliyor.

Microsoft'tan Nepal'e yardım eli

Microsoft'tan Nepal'e yardım eli

KENTTEN ÇIKMAK İSTEYEN KALABALIK POLİS İLE ÇATIŞTI

Katmandu'da kent dışına çıkmak isteyen kalabalıklar, ulaşım hizmetlerinin eksikliğine ve yardım malzemelerinin dağıtılmasındaki gecikmelere tepki gösterdi. Bu nedenle polis ile tepkili kalabalıklar arasında yer yer çatışmalar yaşandı. Görgü tanıkları, göstericilerin su taşıyan bir kamyonun önünü kestiğini ve su şişelerini kamyon çevresindekilere attığını gördüğünü söyledi.



ZAMANA KARŞI YARIŞ

Uluslararası kurtarma ekipleri özel koku alan köpeklerle, bina enkazları altında canlı kalmış olabilecek insanları bulabilmek için zamana karşı yarış veriyor. Fransız kurtarma ekibinden Pascal Montant "Felaket bölgesindeki koşullar çok çetin. Hem çok büyük hasar var, hem de yağmur yağıyor." dedi.

Nepal'de ölü sayısı artıyor

Nepal'de ölü sayısı artıyor

BİNALARIN ONARILMASI 5 MİLYAR DOLAR

Depremden etkilenenlere yardım ulaştırılamadığı eleştirilerine yanıt veren Nepal Ulusal Felaket Yönetimi Başkanı ise, ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ama felaketin 20 bölgeyi kapsayan çok geniş bir alana yayıldığını ve yardım taleplerinin çok yoğun olduğunu kaydetti.



Deprem, 2006'da sona eren 10 yıllık iç savaşın etkilerinin hâlâ sürdüğü Nepal'in ekonomisine büyük bir darbe vurdu. Yıkılan binaların onarılmasının maliyeti yaklaşık 5 milyar dolar.

Nepal'de bir felaket daha

Nepal'de bir felaket daha