Çizerlerini kaybettiği saldırının ardından çıkardığı özel sayıdan sonra bir buçuk ay ara veren dergi, "Geri döndük" manşetiyle raflardaki yerini aldı. Derginin kırmızı fon üzerine çalışılan kapağında; siyah beyaz bir kurt, peşindeki kızgın gruptan ağzındaki Charlie Hebdo'yu kaçırmaya çalışıyor.

İKİ BUÇUK MİLYON BASILDI

Grubun içinde ise aşırı sağcı Fransız Ulusal Cephe Partisi lideri Marine Le Pen, eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Papa Françis ile bir terörist yer alıyor. Kuaçi Kardeşler'in 7 Ocak'ta yaptıkları katliamdan yaralı kurtulan Laurent Sourisseau imzası taşıyan kapakta siyah çizilen terörist figürü ağzında kalaşnikof taşıyor. İki buçuk milyon kopyayla piyasaya çıkan dergi, karikatürle beraber altında yazılı olan "C'est repart!" mesajıyla “Yolumuza kaldığımız yerden devam ediyoruz” diyor.

ÖZEL SAYININ ARDINDAN

7 Ocak'ta derginin Paris'teki ofisini basan Kuaçi Kardeşler, yayın yönetmeni Stephane Charbonnier (Charb) dahil 12 kişiyi katletmişti. Dünyayı sarsan bu terör olayının ardından birçok çalışanını kaybetmesine rağmen özel bir sayıyla çıkan dergi, hayatta kalan çizerlerinin "biraz dinlenmek istemeleri" üzerine yayın hayatına bir süre ara vermişti.