Son zamanlarda hava kirliliği denildiğinde akla ilk gelen ülke Çin oluyor. Kanadalı bir firma da Çin'in yaşadığı bu çevre krizini paraya dönüştürmek için bir girişimde bulunmuş. Vitality Air adlı firma, Çin'e Rocky dağlarının temiz havasını ihraç ediyor.

KIRMIZI ALARM


Geçtiğimiz hafta Çin, Pekin hava kirliliğinin ürkütücü boyutlara gelmesi nedeniyle kırmızı alarm verildi ve yakın çevredeki fabrikalar ile inşaat alanları, durduruldu, arabalara sınırlamalar getirildi.

TEMİZ HAVA STOĞU TÜKENDİ


Vitality Air'in sözcüsü Harrison Wang'ın açıklamasına göre temiz hava kutuları Çin'in e-ticaret sitsi Taobao'da satışa sunulmuş. Firma önümüzdeki haftalarda Çin'e 700 adet temiz hava kutusu yollayacak. Wang, stoklarını hepsini sattıklarını ve distribütör teklifleri aldıklarını belirtiyor.

ŞAKA DEĞİL


Vitality Air firmasının kurucuları Moses Lam ve Troe Paquette fikrin ilk olarak bir şakadan çıktığını itiraf ediyorlar. İkili e-bay'den 99 sente bir paket hava satışa çıkarmışlar. Daha sonra 122 Kanada dolarına ikinci bir tane daha satmışlar ki hava satmak bir şaka olmaktan ticarete dönüşmüş.

DAĞ ve GÖL HAVASI


Firma büyük teneke kutulara Rocky dağlarından ve Louise gölünden aldıkları havayı sıkıştırıp gönderiyorlar. Tabii bu ürün hava kirliliğinin ciddi sorun olduğu yerlerde talep görüyor.