Çin'in kuzeyinde bulunan Tiencin kentinde çarşamba günü meydana gelen patlamada ölü sayısının 112'ye yükseldiği bildirildi. Çin basınında yer alan haberlere göre, bu 112 kişiden sadece 24'ünün kimliğinin tespit edilebildiği belirtiliyor. Patlama bölgesinde 85'i itfaiye eri olmak üzere 95 kişinin kayıp olduğu kaydedildi.



KİMYASAL GAZ TEHLİKESİ

Patlamanın meydana geldiğ yerde kimyasal gaz tehlikesine karşı, 3 kilometre çapındaki alanda bulunanlar tahliye edildi. Yakın bölgede oturan vatandaşlara da evde kalmaları, kimyasal gaza karşı kapı ve pencerelerini kapalı tutmaları uyarısı yapıldı.



Kimyasal maddelere karşı özel kıyafetli askeri ekiplerin arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, patlamadan 62 saat sonra olayın merkezinden 50 metre uzaklıktaki konteynırların bulunduğu alanda bir kişi askeri ekipler tarafından sağ olarak bulundu.



Çinli yetkililer, patlamada yaralanan 722 kişinin hastanede tedavi altında olduğunu belirtirken, 58 kişinin durumunun kritik olduğu ifade edildi.



Tiencin'in Binhay bölgesinde, çarşamba akşamı tehlikeli maddelerin tutulduğu lojistik deposunda çok şiddetli bir patlama meydana gelmişti.

Çin'de büyük patlama

Çin'de büyük patlama