100'den fazla kent ve kasabada HDP binasının saldırıya uğradığını yazan Daily Telegraph gazetesi, partinin Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 1 Kasım seçimlerinin risk altında olduğunu söylediğini aktarıyor.



Yazıda, "Komşu ülkeler, Suriye ve Irak'taki kargaşanın gölgesinde yaşanan ve giderek tırmanan bu gerilim nedeniyle, birçok Türk '30 yıllık savaşın en yoğun olduğu günlere geri mi dönüyoruz?' diye sormaya başladı. On binlerce MHP taraftarı sokaklara dökülerek PKK'nın saldırılarını protesto etti." ifadeleri yer alıyor.



"İslami kökenli hükümeti eleştiren seküler Hürriyet gazetesi, 48 saat içinde ikinci kez saldırıya uğradı" denilen haberde, yaklaşık 100 kişinin, Hürriyet'in İstanbul'daki ana binasına taş attığı ve Ankara'daki matbaanın da saldırıya uğradığı aktarılıyor.

GÜNEYDOĞU'DA YILLARDIR YAŞANAN EN YOĞUN SAVAŞ

HDP'nin Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, devleti Kürtlere karşı bir linç kampanyası yürütmekle suçladığını yazan gazete, Türkiye'deki havanın seçimlerin hemen ardından sonraki havadan çok farklı olduğu yorumunu yapıyor.



"Haziran seçimlerinden sonra hiçbir parti parlamento çoğunluğunu sağlayamayınca, birçok Türk bir koalisyon hükümetinin kurulacağı ve bunun da sosyal kutuplaşmayı azaltacağını ummaya başlamıştı." açıklamasını yapan Daily Telegraph, koalisyon görüşmelerinin başarız olduğunu ve 1 Kasım'da yapılacak seçimler öncesinde güneydoğudaki savaşın yıllardır görülmedik bir yoğunluğa ulaştığını vurguluyor.



IŞİD'E KARŞI İŞBİRLİĞİ ZORLAŞACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, seçim kazanımı için gerilimi tırmandığı suçlamalarını bastırmaya çalıştığını aktaran Daily Telegraph gazetesi, Doğu ve güneydoğudaki birçok kentte olağanüstü hal uygulandığını belirtiyor. Yazı, "Atlantik Konseyi'nden Aaron Stein, ordunun doğu ve güneydoğuda, Cizre'de yapmaya çalıştığı gibi kent merkezlerine girmesi halinde, ABD'nin PKK'nın Suriye'deki kardeş örgütüyle IŞİD'e karşı işbirliği yapmasının zorlaşacağını söylüyor." ifadesiyle son buluyor.

Independent:

Independent: "Kuzey Iraklı Kürtler PKK'ya katılıyor"