Fransa'nın güneydoğusunda Grenoble şehri yakınlarında ABD'li gaz fabrikasına düzenlenen terör saldırısında 1 kişi kafası kesilerek öldürüldü ve birçok kişinin de yaralandığı bildirdildi. Olayın ardından yakalanan zanlılarından birinin 2006′da sorgulandığı ortaya çıktı.



Saldırı, Lyon’un güneydoğusunda bulunan St. Quentin-Fallavier kentinde gerçekleştirildi.

HOLLANDE: SALDIRI TERÖR KAYNAKLI

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransa’nın Lyon şehri yakınlarındaki Saint-Quentin-Fallavier kentinde doğal gaz fabrikasına düzenlenen saldırının terör saldırısı olduğunu söyledi. Yunanistan’la ilgili Eurogroup toplantısı için Brüksel’de bulunan Hollande, saldırı konusunda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Saldırı terör kaynaklı” dedi.



Eurogroup toplantısından, saldırı nedeniyle erken ayrılacağını ifade eden Hollande, öğleden sonra da Elysee Sarayı’nda “Savunma Konseyi’ni acil toplayacağını” duyurdu. Hollande, olayla ilgili detaylı açıklamayı konuyla ilgili savcının yapacağını da söyledi.

TUNUS'TA KORKUNÇ SALDIRI

Tunus'un Susa kentinde turistik bir otelin önünde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 37 kişinin öldüğü belirtiliyor.



Tunus Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Şükri Nutfi, yaptığı açıklamada, "Susa'daki kanlı saldırıda" yaşamını yitirenlerin sayısının 37'ye yükseldiğini ve yaralılardan 3'ünün durumunun kritik olduğunu söyledi.



IŞİD MÜZE BASMIŞTI

Tunus'ta 18 Mart'ta Bardo Müzesi'ne düzenlenen baskında çoğunluğu
turist 23 kişi ölmüş, 47 kişi yaralanmıştı.



Terör örgütü IŞİD'in üstlendiği "kanlı saldırı" uluslararası kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı.



KUVEYT'TE ŞİİLERİN CAMİSİNİ VURDULAR

Kuveyt'in doğusundaki Sadık el Sawaber camisine yapılan ve en az 25 kişinin öldüğü ve 200'den fazla kişinin ise yaralandığı saldırıyı IŞİD üstlendi. Cuma namazına gelenleri hedef alan intihar saldırısı Şii'lerin çoğunluk yaşadığı bölgeyi hedef alırken, saldırının Tunus ve Fransa'daki saldırılarla aynı günde gerçekleşmesi dikkat çekti.



Olaya ilişkin basın açıklaması yayımlayan Meclis Başkanı Merzuk el-Ganim, Kuveyt'e yönelik terör ve fitne çıkarma projesinin halkın destekleriyle toprağa gömüleceğini kaydetti.